• Facebook

  • Twitter

  • Left_Skyscraper_160x600

  • Validator w3.org

  • Large Skyscraper 01

  • Large Skyscraper 02

FinalArtworkTulaTheRevoltCURAÇAO – Tula, the Revolt heeft gisteren zijn première beleefd op Curaçao. Een film die een hoofdstuk uit de Nederlandse slavernij naar boven haalt en je terugbrengt naar 1795. Een ding is duidelijk geworden, de slaaf Tula streefde naar gelijkheid, vrijheid en broederschap.

Filmmakers
Tijdens de première in de The Cinemas waren ondere andere ook Obi Abili (Tula), Paul Bazely (Louis), Natalie Simpson (Speranza), Derek de Lint (kapitein Van Westerholt) en de filmproducenten Jeroen Leinders, Dolph van Stapele en Ronald Nije aanwezig.

Intense ervaring
Voordat de film begint vertelt acteur Abili dat hij heel verrast was toen hij te horen kreeg dat hij de rol van Tula mocht vertolken. “Het is een privilege dat ik ben gevraagd door de filmmakers. Tijdens het spelen van de rol kwamen alle denkbare emoties naar boven zoals boosheid, gelach en hopeloosheid. Ik denk ook dat Tula zo een man was, hij streefde ergens naartoe en daarbij kwamen allerlei emoties naar boven. Het was een intense ervaring.” ActeursAbili hoopt dat de film een ieder het gevoel geeft dat het altijd beter kan. “Dat was tenslotte wat Tula heeft gedaan.”

Vrij
Wanneer Tula hoort dat de slaven in Haïti vrij zijn begint de strijd voor vrijheid in hem te borrelen. Hij weigert vanaf dat moment nog enig werk te verrichten en wil met de gouverneur praten over de slaven die vrij zijn. Voor hij het weet wordt hij de grote leider van een slavenopstand met alle gevolgen van dien.

www.versgeperst.com