• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

CinemasCURAÇAO – Versgeperst.com geeft iedere week een update van de nieuwste film die draait in The Movies of The Cinemas. Deze week in The Cinemas de drama Tula, the Revolt. Het verhaal dat is gebaseerd op waargebeurde feiten vertelt het verhaal van Tula, de leider van de grote slavenopstand op Curaçao in 1795.

De slaaf Tula wordt zich steeds bewuster van de ongelijkheid tussen zijn volk en hun blanke onderdrukkers. Als hij van zijn geliefde Speranza hoort dat de slavernij op Haïti is afgeschaft, pleit hij voor vrijheid en gelijkheid tussen blank en zwart.

11 reacties op “The Cinemas: Tula, the Revolt”

 1. Beste mensen, deze film is uitsluitend voor het geld gemaakt, om het geloofwaardig te maken zullen de makers en iedereen er om heen natuurlijk alles ten berde brengen om zich geloofwaardig te maken, dat zou jij en ik tenslotte ook doen.

  Aldus concludeer ik, dat er niets nieuws onder de zon is, en de ‘local’ zit echt niet op deze film te wachten, het helpt ze eerder achteruit, dan vooruit, want nu weten we allemaal weer waar ze van afstammen!

 2. Asbest heeft wel gelijk, de film gaat over de strijd van een grote groep slaven tegen een klein groepje zich misdragende blanke shons en wie zag je bij de premiere? Juist, alleen de blanke shons.

  De rest van de eilandbewoners heeft de 150 gulden, waar je in bioscoop overigens alleen een miniem glaasje lauwe champagne in een plastic La Curacao glas voor kreeg, hard nodig om haar Aqualectra rekeningen te betalen.

 3. ASBEST, wat verwacht jij op een premiere, sukkel. Wat een zielige jaloezie naar rijken toe. Laat ze. Ik kijk de film over een week wel, jij toch ook?

 4. En dan te bedenken dat Hakim destijds 1 miljoen had toegezegd, maar nooit heeft betaald.
  Nu komen de politici alsnog mooi weer spelen.

 5. @AS de Best, Waren Schotte, Asjes, Jamaloodin, Constancia, WIlsoe, Dos Santos, van der Dijs, Cooper, el hakim etc aanwezig dan?

 6. Ronduit genant was dat de presentatrice het hele bioscooppubliek op liet staan omdat er een vage politicus binnenkwam (uiteraard veel te laat, want hij was belangrijker dan de rest).

  Erg grappig dat de eerste rijen in de zaal gereserveerd waren voor de hoogwaardigheidsbekleders, terwijl iedereen weet dat dat altijd de slechtste rijen in de zaal zijn waar je een stijve nek en een tennishoofd krijgt van het kijken.

  Maar de hoogwaardigheidsbekleders, waarschijnlijk voor het eerst van hun leven in een bioscoop, willen gewoon eerste rij zitten. En met hun dikke nekken zal de pijn ook wel zijn meegevallen.

 7. Het is ironie ten top dat depremiere van de film voornamelijk bezocht werd door types als de blanke plantagebaas in de film, die zich hier in het bedrijfsleven en in de politiek op onfatsoenlijke wijzen verrijkt hebben.

  De Tullas zaten in ieder geval niet in het publiek.

 8. @Esther: voor de premiere kregen sponsors/geldschieters kaartjes of je kon ze kopen voor ANG 150, wat voor ‘gehalte’ had je dan eigenlijk verwacht?

 9. …of oprechte interesse in een ‘bijzonder’ deel van onze gezamenlijke geschiedenis.

 10. @Esther, of een soort hype rond de premiere waar iedereen gezien wil worden.. Gaat niet om de slavernij in de film maar meer van waar is het feest daar is het feest!

 11. Hele goede film, jammer van het hoge Jan Sofatgehalte bij de premiere.