• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

afvalCURAÇAO – Milieuorganisatie Green Force heeft samen met een groep kinderen de St. Jorisbaai opgeruimd. De kinderen waren op vakantiekamp. Green Force heeft de kinderen met een presentatie kennis over recyclen bijgebracht. Daarna hielden de kinderen een opruimactie in de baai.

pickup truckDoor de presentatie hoorden de kinderen wat het belang is van recyclen en wat de consequencies zijn als dat niet gebeurt. Verder hebben zij geleerd hoe zij thuis kunnen beginnen met recyclen en waar zij afval naartoe kunnen brengen. Vervolgens vond de schoonmaakactie plaats ter hoogte van het houten dorp van Stichting Sint Joris. Daar hebben zij de hele pick-up van Green Force gevuld met aangespoeld afval. Er is binnen een uur tijd drie kubieke meter afval ingezameld en naar de landfill gebracht.

Dumpen
Green Force had nog een kritische noot voor het milieubeleid van de regering. De organisatie merkt op dat afvaldumpen in de regio St. Joris door bedrijven en afval trucks doorgaat en dat de regering niets heeft gedaan om dit soort praktijken tegen te houden. Green Force wijst de regering erop dat het goedkoper voor is om te werken aan preventie dan het achteraf op te moeten ruimen. Verder is het geen gezicht voor de toeristen die hier komen om te wind- of kitesurfen of te genieten van een quad-tour, schrijft de organisatie.

opruimactie

6 reacties op “Green Force en kinderen ruimen St. Joris op”

 1. Die onterechte kinderarbeid leert onze jeugd dat ze respect moeten tonen voor de natuur, want van hun eigen ouders zullen ze het hoogstwaarschijnlijk niet kunnen leren, omdat die juist degene zijn die even een papiertje van een snickers uit het autoraam gooien, want we kunnen niet even 5 minuten wachten om het fatsoenlijk in een sushi bak te gooien. En ik zie niet dat deze kinderen at gunpoint gehouden worden, dus vrijwilligers werk steunen is een zet in de goede richting! Nu nog iemand die men leert hoe ze met fauna en anderen om moeten gaan en dat zou het hier nog best aangenaam kunnen worden! En even serieus, er is ALTIJD werk, dus al die werkelozen kunnen overal uit eigen initiatief vuil beginnen te ruimen hoor, ik denk niet dat er iemand is die ze zal tegenhouden.

 2. Het is zonder meer prachtig dat een instelling zich inzet om de rotzooi op te ruimen.
  Dat we vele werkeloze hebben maakt nog niet dat we in dit geval over onterechte kinderarbeid kunnen spreken.
  Alhoewel ik denk dat iemand die zich werkeloos en nutteloos voelt in onze mooie maatschappij hiermee aan een positieve opsteker geholpen had kunnen worden.
  Zolang vrijwilligers voor niets de troep opruimen die door asociale medebewoners wordt gedumpt is het niet voorkomen door de overheid van illigaledump nog steeds de goedkoopste manier.

 3. Geweldig Green Force, vooral dat er jonge kinderen bij worden betrokken.
  Dat is namelijk de enige manier om nog iets te bereiken, al duurt het dan nog een hele generatie, want van de huidige generatie hier op Curacao is er in dit opzicht echt niet veel goeds meer te verwachten.

 4. Thank you Green Force. It is unfortunately that the locals still dumping their own debris in and on the streets. Case in point, just recently in my neighborhood, a homeowner was going to celebrate the Dia di Bandera and the entire yard was cleaned up and (you guessed it) dumped within the next door property. NICE RIGHT.

 5. Awesome Timo! In al deze negativiteit, egoisme, criminaliteit en corruptie, gebeuren er actually ook positieve dingen en people who commit selfless acts on behalf of our island and our community (whom so often do not appreciate it)
  Thank you!

 6. Hopi BON !!!!!!
  Dit zijn de initiatiefnemers met hart & verstand op de juiste plaats.
  Is het ook voor “anderen” nu echt zo moeilijk om de boel gewoon schoon te houden……………. of leven er toch nog HEEL VEEL PORKO’S op dit eiland die als egoïsten alleen aan zichzelf denken ???