• Facebook

  • Twitter

  • Left_Skyscraper_160x600

  • Validator w3.org

  • Large Skyscraper 01

  • Large Skyscraper 02

rsz_cw-iffr-curacao-international-film-festival-rotterdam-white-2201CURAÇAO – De organisatie van het Curaçao International Film Festival Rotterdam heeft tijdens de tweede editie in april, onderzoek laten doen door een team van de UNA. Unieke, art-house of niet-commerciële films, films met een betekenisvol thema of kwaliteitsfilms waren de voornaamste reden het festival te bezoeken.

Onder leiding van dr. Mark Hawkins van de Faculteit der Sociale en Economische Wetenschappen van de UNA, zijn gegevens verzameld om de bezoekersbeleving bij dit festival in kaart te brengen. De resultaten van dit onderzoek zijn maandag overhandigd aan Fundashon Bon Intenshon, initiatiefnemer en organisator van het festival.

Ondervraagden
Onder 192 respondenten, waarvan twee keer zoveel vrouwen als mannen, is aangetoond dat het merendeel viel in de leeftijdscategorie van 45-59 jaar, alleenstaand is of getrouwd zonder kinderen, met een hogere opleiding en afkomstig uit de hogere inkomensgroep. Slechts 38 procent had eerder filmfestivals bezocht en dan vooral in Nederland. Slecht een paar hadden eerder filmfestivals in het Caribisch gebied, Latijns-Amerikaanse regio en Amerika bezocht.

Eerder bezocht
Het merendeel van de respondenten (56 procent) gaf aan ook de eerste editie van het filmfestival in 2012 bezocht te hebben. Voor wat betreft andere activiteiten die georganiseerd waren in het kader van het festival, gaf 49 prcent aan hiervan niet op de hoogte te zijn, terwijl de andere helft aangaf wel deelgenomen te hebben of van plan was dit te doen. Het overgrote deel van de ondervraagden zijn het eens over de goede prijs/kwaliteit verhouding, de variëteit van het filmaanbod, de introducties voor aanvang van de films waardevol waren en het filmschema goed in orde was.

Aanbeveling
Het rapport geeft als aanbeveling meer aandacht te schenken aan het programmeren van films voor een jongere doelgroep alsmede de 60+ groep en meer variatie in het aanbod van korte films. De aanbevelingen van het rapport worden intern verder besproken worden en waar mogelijk meegenomen worden voor de volgende editie. Voor nu maakt de organisatie alvast bekend dat de editie van volgend jaar met een dag wordt verlengd. De derde editie zal plaatsvinden van 2 april tot en met 6 april 2014.

rapport

www.versgeperst.com