• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

Schilderij Margaine ParrisCURAÇAO – Het record van een schilderij van twee kilometer binnen 24 uur hebben ze niet gehaald. Dat meldt Radio Hoyer 2. Van een mislukking wil Renny Oehlers van stichting Ami Ku Mi Naturalesa Den Libertad niet spreken. Het schilderij is nog steeds het langste schilderij binnen het Koninkrijk, aldus Oehlers.

Vierentwintig kunstenaars uit het buitenland en tien lokale kunstenaars hebben ieder tien meter geschilderd, de rest moest door het publiek worden geschilderd. De belangstelling viel de Stichting tegen, en daarom werd minister van Justitie Nelson Navarro gevraagd de weg langer open te stellen zodat het schilderij wel afgemaakt kan worden.

Wereldrecord
Kunstenaar Ashley Mauricia kwam in 2009 met het idee van het langste schilderij ter wereld. Al snel kwam hij erachter dat dat niet zou gaan lukken. Het wereldrecord is op dit moment in handen van Eritrea met een lengte van 7166 meter. Vervolgens besloot de stichting van Mauricia om het langste schilderij van het Koninkrijk te maken.

10 reacties op “Recordpoging mislukt: niet binnen de tijd”

 1. Ik ben er tijdens het schilderen twee keer geweest en werd getroffen door de fantastische sfeer die er heerste zowel bij de schilders (jong en oud en van alle culturen) als de toeschouwers. Samen iets presteren geeft een heel goed gevoel, goed om dat te ervaren op Curacao! Het was iets nieuws en daarom onbekends bij organisatoren en deelnemers. Met de ervaring, en de bekendheid in de achterzak is het zeker voor herhaling vatbaar, niet meer zo lang en op een andere locatie, dat wel.

 2. ik ben het bijna nooit eens met lokoloko, maar dit keer wel.
  De locatie was onzin…

  laura heeft ook gelijk een beetje promotie op voorhand had wonderen kunnen verichten.

  en Amboe heeft natuurlijk helemaal gelijk.

 3. Gezien de vele negatieve reacties en het gebrek aan mensen die willen helpen is het niet alleen een record, maar eigenlijk zelfs een wonder dat een schilderwerk van deze omvang binnen 24 uur gemaakt is. Lieve beste stuurlui, ik wacht met spanning op jullie positieve projecten!

 4. Waarom moest dat now op de Pater Eeuwensweg? Verkeer bijna en week gestremd, voor wat? Een idiote idee van een idioot. Was de Koredor niet een geschiktere plaats geweest? Daar zijn meer zotte ideen uitgevoerd en de ruines zijn er getuige van. Daar zou het verkeer tenminste geen last van gehad hebben.
  Volgende keer lijkt mij beter de landingsbaan van Hato Airport voor zoiets te gebruiken. Dan krijgt men de aandacht van de hele wereld. En dat zoekt men toch?

 5. Vanmiddag langs het schilderij gelopen en er zijn echt mooi stukken bij, jammer dat het record niet geldig is maar wel leuk dat de mensen gezamenlijk deze prestatie hebben geleverd. Wellicht dat we nu wel een nieuw geldig record kunnen vestigen met de hoeveelheid lekke banden na afloop van het schilderen. Het doek en het onderzeil is met honderden spijkers in de weg vastgezet !

 6. Ik denk dat als de promotie beter was geweest we het wel gehaald hadden kunnen hebben.

 7. Zorro, ik denk dat we kans maken op de titel meest criminele regering ter wereld als we de regering Schotte alsnog kunnen nomineren.

  De MFK regering maakt ook kans in de catagorieen laagst opgeleid en meest geld verkwistend.

 8. Jammer. Welk record hebben we nu nog? Bobsleeen vanaf de Cristoffelberg?

 9. Er is niets wat binnen de tijd gaat, het hoort bij het eiland. Op tijd ook niet.

 10. Tja, Curacao en on time performance…