La TentashonCURAÇAO – La Tentashon opent deze maand voor de jeugd een ‘Summerschool’. Tijdens de Summerschool worden allerlei activiteiten georganiseerd en verschillende workshops opgezet zoals scripts, acteren, dans, zang, muziek. Daarnaast krijgt de jeugd ook de kans om op te treden.

Het eerste onderdeel is Festival Historia Nobo. Het doel van deze cursus is het creëren van nieuwe schrijvers. De schrijvers maken tevens kans op geldprijzen. Een maand lang leren de cursisten hoe zij een script kunnen schrijven. Hierna volgt fase twee. Dat is het spelen van het script om als volgt twee winnaars uit te kiezen. De workshop vindt woensdag plaats tussenb 17.00 en 19.00 in de Annazaal (Kura di Luna Blou) en duurt de gehele maand juli.

Casting Ta Bo Destino
Het script Ta bo destino was de winnaar van Festival Historia Nobo 2012. La Tentashon is op zoek naar acteurs om dit verhaal te spelen. De auditie hiervoor vindt zondag plaats om 16.00 uur in de Artik Lounge. Volgende week maandag om 19.00 beginnen de trainingen.

Summerschool
Tussen 15 en 19 juli kunnen jongeren een week lang workshop volgen over dans, muziek, zang en optreden. Deze workshops vinden plaats tussen 08.00 en 12.30 uur in La Tentashon bij verschillende docenten onder wie de student Abigahie Pinedo. Pinedo volgt in Arnhem de studie theaterdocent. Zij komt samen met drie andere collega’s, The Creatures of Arnhem, naar Curaçao om workshops te geven. Op 20 juli wordt een voorstelling gepresenteerd om 19.00 uur. Kaartjes voor deze voorstelling kosten 15 gulden.

Uniendo frontera
La Tentashon en Arnhem presenteren Uniendo Frontera. Dit is een presentatie van de studenten uit Arnhem en acteurs van Curaçao. Twee weken lang werken deze twee groepen samen om tot een voorstelling te komen over gewoontes van Curaçao en Nederland. De voorstelling wordt op 25, 26 en 27 juli gespeeld om 19.00 in La Tentashon.

Inschrijven
Deelname voor dit geheel kost 100 gulden. Inschrijven voor Festival Historia Nobo kan tot en met woensdag. De inschrijving voor de Summerschool en The Creatures of Arnhem sluit 11 juli. Meer informatie kan telefonisch worden opgevraagd via 462-2209 of per e-mail via info@lunablou.org.

www.versgeperst.com