• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

FinalArtworkTulaTheRevoltCURAÇAO – Na de succesvolle première van ‘Tula the Revolt’ afgelopen vrijdag in Nederland, krijgt Curaçao op 11 juli ook haar eigen officiële première. De film is gebaseerd op ware feiten en vertelt het verhaal van Tula, de leider van de grote slavenopstand in 1795.

 
Nadat het Nederlandse publiek de film had gezien volgde een staande ovatie en lovende recencies. De film is in november met een internationale cast opgenomen op het eiland. “Eigenlijk hadden we de film eerst op Curaçao in première willen laten gaan, maar dat was onmogelijk omdat we met de Nederlandse distribiteur Benelux Film Distributors werken. Hierdoor moest de film volgens afspraak als eerste in Nederland in premiere gaan”, vertellen filmmakers Jeroen Leinders en Dolph van Stapele.

Première
“Ons is gevraagd waarom we de film dan niet tegelijkertijd in Nederland en Curaçao in première hebben laten gaan. Daar hebben we bewust niet voor gekozen omdat het dan onmogelijk was de hoofdrolspelers op Curaçao te krijgen en dat maakt de première natuurlijk wel compleet”. Speciaal voor de Curaçaose première, die in de Cinemas plaats gaat vinden, komen hoofdrolspelers Obi Abili (Tula) en Natalie Simpson (vriendin van Tula) en Derek de Lint (Baron van Westerholt) volgende week naar het eiland. Ook scriptschrijver Curtis Holt Hawkins komt over vanuit Amerika.

Tickets
Voor de première heeft de organisatie drie zalen in de Cinemas afgehuurd voor genodigden. Er is een beperkt aantal tickets te koop. Deze kosten 150 gulden en geven ook toegang tot de afterparty bij restaurant De Gouverneur. Kaartjes zijn verkrijgbaar via e-mailadres tulapremiere@mail.com. Meer informatie over de film is te vinden via www.tulathemovie.com

3 reacties op “Curaçao krijgt eigen première Tula the Revolt”

 1. @ Guus,
  Dat onderdeel begrijp ik ook wel, maar als excuus voor het laat tot niet betalen van de vele schade, salarissen etc zou het toch wel aardig zijn wanneer ze die bedrijven/personen zeker uit zouden nodigen.
  Dit clubje heeft een spoor van venieling achter zich aan getrokken en gaan nu mooi weer spelen.
  Zonder de ‘coulantie’ van veel bedrijven en de inzet van de lokale crew was die film er nooit geweest. Zou aardig zijn wanneer ze dat niet waren vergeten.

 2. Edgar, je begrijpt het niet.

  Premiere parties zijn voor bewoners van Jan Sofat met een ABC van minimaal 5 meter (Audi, BMW of Chevrolet). Ook al hebben ze nog nooit van Tula gehoord.

  Filmmakers houden ervan om zich tegen dit soort lui aan te schurken.

  Jij en ik kunnen de dag erna een kaartje kopen en 80 keer de kostprijs betalen voor een bakje popcorn.

 3. Zou toch leuk zijn wanneer ze ook de crew uitnodigen. We hebben daar toch bijna 6 weken van ‘s ochtends vroeg tot ‘s avonds laat aan meegeholpen. Dan kan er toch er wel een bedankje af.