• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

bea moedtCURAÇAO – Fotograaf Bea Moedt is vierde geworden in de strijd om de Grote Paul Award. De prijs is sinds 2002 een toonaangevende onderscheiding in de categorie fotofilmen. Hierbij worden drie foto’s in een drieluik of triptiek gepresenteerd, waardoor het drietal een verhaal vertelt.

Moedt reageerde verheugd op haar hoge notering. “Er zitten zoveel mooie andere tussen joh, dat je niet gelooft dat je daar zelf tussenzit. Ik had wel gehoopt bij de eerste 25 te eindigen”, aldus Moedt tegenover Versgeperst.com. Sinds ongeveer een half jaar geleden is ze op verzoek triptieken gaan maken. De prijs geldt niet voor een specifiek drieluik, maar is een waardering voor haar hele oeuvre op gebied van triptieken. De foto’s van Moedt zijn onder meer te zien op haar Facebookpagina.

Bea Moedt triptiek
Foto: Bea Moedt

13 reacties op “Bea Moedt vierde in Grote Paul Award”

 1. Harm heeft gelijk, vanavond verscheen een foto van mevrouw Moedt in de Amigoe en ze mailt, twittert en facebookt er meteen op los omdat iedereen te laten weten.

  Het kan allemaal wel wat minder. Ik mis de tijd van het fotorolletje, toen maakte je 24 foto’s per jaar, Bea doet dat nu per uur. Maar ze zijn wel mooi.Beter een foto gemaakt door Bea dan weer een foto van de fake smile van Schotte, gemaakt door zijn fotoslaaf Ramsay.

 2. Bea Moedt is een uitstekend fotografe,haar probleem is alleen dat ze dat tientallen keren per dag wil horen. Er hoeft ergens maar een foto van haar gepubliceerd te wordenen je kunt er donder op zeggen dat ze dat dezelfde dag nog middels allebeschikbaar zijnde media aan ons gaat laten weten.

  Alle respect voor de fotografe, maar een tikkeltje meer bescheidenheid zou haar sieren.

 3. Jackson, u heeft gelijk. Ik heb ook de buik vol van Ramsay Soemanta die op kosten van de belastingbetaler businessclass en in 5 sterren hotels de hele wereld overvliegt alleen om leuke plaatjes voor de Facebook pagina van Schotte te schieten.

  En dat terwijl er wijken zijn waar mensen niet kunnen eten door de lage onderstand of AOV.

  Verder respect voor Bea, haar boek Wings over Curacao is geweldig.

 4. Pabien Bea! Altijd mooie fotos! En niet politiek gemotiveerd en ook de website sushi curacao waar ze aandacht besteeed aan de vervuiling op het eiland, allemaal top werk! Ik denk dat we blij mogen zijn dat we zo’n getalenteerd persoon hebben die mooie fotos van ons mooie eiland maakt. Leuk dat hier ook internationaal aandacht aan wordt besteed. Laf dat er meteen mensen zijn die daar iets negatiefs over te zeggen hebben…

 5. @jackson,

  helemaal mee eens.
  maar azijnzeikers zullen er altijd zijn…..

  Bea, gefeliciteerd met dit resultaat.

 6. Ans en Bas,

  Jullie zien liever foto’s van hof fotograaf Soemanta of niet? Dan heb je tenmisnte het idee dat jullie belastingcentjes goed worden besteed… met een beetje geluk fotografeert hij je ook nog tijdens een feestje.

  Azijnzeikerds! Wat hebben jullie eigenlijk je leven gedaan?

 7. Wow, bespeur ik daar een vleugje afgunst? Steekt er iemand weer zonder uw toestemming zijn kop boven het maaivelt? How dare she!

  Ik geniet van Bea’s fotos, van binnen en buitenland!

  Kleine tip voor u “zeikerds” in uw grijze wereld… lach, huil, geniet en probeer eens iets wat u nooit dacht te kunnen. Loos uw zuur op het porcelijn….

 8. @ Bas Herdan

  Als er iets te doen is op het eiland kun je er donder op zeggen dat Bea er is om er een mooi plaatje van te maken. Lijkt mij persoonlijk hard werken, blijkbaar is ze er ook goed in als ze in alle magazines staat.
  Misschien moet jij ook eens wat harder werken ipv veel winkelen en magazines lezen. zodat je moe wordtvan de inspanning die je verricht hebt ipv moe worden van ergernis over het succes van anderen.

 9. Ik ben het helemaal eens met Bas, en denk dat iedere steen op dit eiland inmiddels wel 27 keer door Bea is gefotografeerd.

  Kan ze niet eens een lek projectje over de grens gaan doen? Een paar jaartjes Australie bijvoorbeeld?

  Want inderdaad Bas, op Curacao kun je haar niet ontlopen: Bea moet.

 10. @ Nardy. Bea’s foto’s is DE grootste toeristen-trekker van Curacao, zoveel is zeker 🙂

  Nu schiet je echt door de geluidsbarriere heen. Laat de geestverruimende middelen staan 🙂

 11. Bea pabien, geweldige prestatie !!
  Altijd prachtige foto’s.

 12. Ik wordt een beetje moe van Bea Moedt. Zoals ik geen winkel kan binnenstappen zonder over piano player Gino Coelho te struikelem, zo kan ik geen magazine openslaan zonder Bea Moedt tegen te komen.

  Volgens mij is er op dit eiland geen vliegtuig dat zij niet van boven, beneden en binnen heeft gefotografeerd. Vreemde afwijking.

 13. Pabien Bea !!
  Concurrentie was internationaal en moordend.

  Bea’s foto’s is DE grootste toeristen-trekker van Curacao, zoveel is zeker 🙂