• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

Elis Juliana thumbCURAÇAO – Fundashon Pro Souax organiseert deze maand elke donderdag de activiteit ‘Met mijn kop thee en mijn krant’. Deelnemers lezen, onder het genot van een kop thee of koffie, samen de krant en bespreken daarna de actualiteiten. Aankomende donderdag staat in het teken van wijlen Elis Juliana.

Van 09.00 uur ‘s ochtends tot het middaguur worden verhalen en informatie over zijn leven, werk en gedeelde werken van Juliana uitgewisseld. “Of je nou in een groep of alleen bent, iedereen is welkom om ‘Òmpi Elis’ en zijn werk te herinneren, dat ons in verschillende etappes van ons leven plezier heeft gegegeven. Titels als ‘E Patu’, ‘Mosa Nena’, ‘Angel Pretu’, ‘Pelea’ en nog veel meer. Kom gewoon langs”, aldus de organisatie. De activiteit vindt plaats in buurtcentrum Souax en deelname is gratis.

1 reactie op “Pro Souax organiseert herdenking Elis Juliana”

 1. @,

  Nominaties en verdienstelijke erkenningen op Curaçao hebben dikwijls niets te maken met echte uitzonderlijke waardevolle prestaties of zelfs met de echtheid! Men moet mensen die daarbij ook belang hebben achter zich hebben staan, dan kan van straatsteen, brood gemaakt worden met daarbij ook nog uitgebreid beleg.
  Dikwijls gelooft men zelf niet helemaal erin, maar ‘het apartje legt het op’. Men kan dan de wenkbrauwen hoog optrekken, maar daarbij zal het ook blijven met vele onbeantwoorde vragen, immers beestjes behoren ook een naam te hebben.
  Het gaat menigmaal niet eens om de persoon of een bepaalde waardevolle opvallende prestatie, maar wat het onderonsje goed had gevonden te bekokstoven, wat bij velen de haren te berge doen rijzen, ook zelfs bij de verbaasde genomineerde! Hemden zijn nog steeds nader dan de rokken, al slaat dat als een tang op een varken!
  Inmiddels blijft wel het volstrekt “het apartje” wel in de zadel zitten in afwachting van zijn volgende opvolger, een even belachelijke “dauphin”.