• Facebook

  • Twitter

  • Left_Skyscraper_160x600

  • Validator w3.org

  • Large Skyscraper 01

  • Large Skyscraper 02

Opnames Tula the RevoltCURAÇAO – De film Tula the Revolt beleeft vandaag zijn internationale première in het Tropenmuseum in Amsterdam. De film werd eind vorig jaar op Curaçao opgenomen, en behandelt de geschiedenis van de slaaf Tula. Hij leidde in 1795 een grote slavenopstand op het eiland.

Tula(Obi Abili), een slaaf op het eiland Curaçao, wordt zich steeds bewuster van de ongelijkheid tussen zijn volk en hun blanke onderdrukkers. Als hij van zijn geliefde Speranza (Natalie Simpson) hoort dat de slavernij op Haïti is afgeschaft, pleit hij voor vrijheid en gelijkheid tussen zwart en wit. Tula krijgt echter geen gehoor bij zijn ‘plantage-eigenaar’ Van Uytrecht (Jeroen Willems) maar wel bij zijn eigen volk dat geïnspireerd door zijn wilskracht, het werk neerlegt en zich bij hem aansluit. Tula groeit uit tot leider van de opstand en beseft dat hij zijn idealistische beeld om met woorden tot een vredige oplossing te komen, moet laten varen.

Productie
De regie van de film is in handen van Jeroen Leinders en Dolph van Stapele is co-producent. De film bevat de laatste rol van Jeroen Willems, die in december plotseling overleed op 50-jarige leeftijd. De film is op 4 juli in Nederlandse bioscopen te zien. Curaçao en Aruba moeten een week langer wachten.

Acteurs
Een aantal personages in de film worden gespeeld door Antilliaanse acteurs. zoals Giovanni Abath die Bastiaan Carpata van plantage Santa Cruz speelt. Daarnaast nemen Hazel Sparen (Pedro Wacaaw in de film), Germain Pardo (Jantji) en Albert Schoobaar (Koro) meerdere belangrijke scènes voor hun rekening.

 

3 reacties op “Internationale première ‘Tula the Revolt’”

  1. So far, so good! Laten we hopen dat niet alleen de trailer indruk wekt maar ook de verdere inhoud van de film.

  2. Apart zulke bekende plaatsen te zien in het `decor`van 1795. Zijn erg benieuwd naar de film.

  3. Hopi bon, laten we hopen dat de film een internationaal succes wordt.