• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

Afschaffing slavernijCURAÇAO – In het kader van 150 jaar afschaffing slavernij, is afgelopen maandag de website Slavernij en jij gelanceerd. Naast de geschiedenis van de slavernij en de gevolgen hiervan, worden ook actuele thema’s besproken zoals racisme, identiteit en moderne slavernij.

Slavernij en jij bevat onder meer artikelen van wetenschappers en deskundige auteurs. Hieronder zijn niet alleen artikelen over de geschiedenis van de slavernij, maar ook over het Zwarte Piet-debat, ‘De taal Papiaments’ en Trinta di mei. Daarnaast biedt de website feiten en weetjes over het slavernijverleden en een aantal verhalen. Hieronder is het verhaal van de racistische moord op de Antilliaanse Kerwin Duinmeijer in 1983. Tussen dit alles is af en toe ook een vraag te vinden, die onderdeel is van een kennisquiz.

NiNsee
De website richt zich op jongeren, voornamelijk in het voortgezet onderwijs, maar kan door iedereen geraadpleegd worden. De website is ontwikkeld door het Nationaal instituut Nederlands slavernijverleden en erfenis (NiNsee). Dit in samenwerking met het ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid. Binnenkort komt er ook een game, Weg naar Vrijheid.

Weg naar Vrijheid, game over slavernij in Suriname

1 reactie op “Educatieve website ‘Slavernij en jij’ online”

 1. HOERA!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
  Ga zo door, erg laat, maar toch!!
  Nu kunnen de nazaten van slaven eindelijk gaan beginnen met hun verwerkings proces, en alles wat er daarbij hoort om dit proces goed te laten verlopen.
  Daarbij hoort ook jullie initiatief (Steun).
  SUCCES!!!
  Gr. v Kodjo Mena