• Facebook

  • Twitter

  • Left_Skyscraper_160x600

  • Validator w3.org

  • Large Skyscraper 01

  • Large Skyscraper 02

CNSJCURAÇAO – Het aftellen is begonnen. Over elf weken barst het Curaçao North Sea Jazz los op het eiland. Wereldberoemde, regionale en lokale artiesten zullen zorgen voor onvergetelijke dagen. Versgeperst.com neemt de muzikanten stuk voor stuk met je door. Deze week: Raphael Saadiq en Los Lobos.

Zanger en multi-instrumentalist Raphael Saadiq werd geboren als Charles Ray Wiggins en begon met muziek maken op zijn zesde. Hij speelde basgitaar in de kerk en op plaatselijke evenementen en kreeg zo de smaak te pakken. Na een tournee met Prince, in de band van Sheila E., begon hij pas echt.Raphael+Saadiq+saadiq Zo vormde hij met zijn broer en neef in de jaren tachtig de succesvolle band Tony! Toni! Toné!. Daarna ging Saadiq solo verder, op een uitstapje met supergroep Lucy Pearl na. Hij staat bekend om zijn old school R&B en won in 2003 een Grammy Award voor het nummer Love of My Life (Ode to Hip-Hop). Naast zijn succes als muzikant was Saadiq ook heel succesvol als producer; hij werkte met artiesten als Mary J. Blige, Joss Stone, John Legend en d’Angelo. In 2011 verscheen zijn laatste album Stone Rollin’. In datzelfde jaar speelde hij op het North Sea Jazz Festival in Rotterdam.

Los Lobos
Los Lobos werd in 1973 gevormd door schoolvrienden uit Oost-Los Angeles. Al vanaf het prille begin wilden de bandleden zich niet beperken tot een bepaald genre. In plaats daarvan halen ze hun invloeden uit rock, Tex-Mex, country, folk, R&B, blues en traditionele Spaanse en Mexicaanse muziek. In 1987 brak het vijftal wereldwijd door met hun hit La Bamba, de titelsong van de gelijknamige film. Daarop volgden tournees als voorprogramma van uiteenlopende artiesten als U2, Bob Dylan en the Grateful Dead. Inmiddels heeft Los Lobos een hele lijst albums op hun naam staan waarvan de laatste, Tin Can Trust, uitkwam in 2010. Daarvoor gingen de bandleden terug naar hun roots en namen op in Oost-L.A. Op hun cv staan inmiddels ook meerdere Grammy Awards.

www.versgeperst.com