• Facebook

  • Twitter

  • Left_Skyscraper_160x600

  • Validator w3.org

  • Large Skyscraper 01

  • Large Skyscraper 02

watermeloenCURAÇAO – Het project Groenhofje Hamiëd, dat focust op waterbesparing, nadert haar einde. Morgen om 14.00 uur vindt bij Woonhof Hamiëd de afsluiting plaats, waarbij ongeveer 50 leerlingen van Marnixschool en Kolegio Santa Clara via presentaties laten zien wat zij de tot nu toe geleerd hebben.

De minister van Financiën José Jardim en minister Ben Whiteman van Gezondheid, Milieu en Natuur zullen aanwezig zijn om middels het symbolisch planten van twee fruitbomen het Groefhofje te Hamiëd officieel te openen.

Helofytenfilter
Morgen wordt ook het helofytenfilter, dat speciaal voor dit project is gebouwd, gepresenteerd. Dit systeem zorgt ervoor dat afvalwater afkomstig van onder andere badkamer en keuken wordt gereinigd en weer hergebruikt kan worden voor het irrigeren van de fruitbomen en de groentetuin van hofje Hamiëd .

Waterbesparing
Met dit initiatief dat half mei van start is gegaan, willen RBC Royal Bank en Aqualectra in samenwerking met Stichting Huntu Kòrsou en Fundashon Instituto scholieren van groep 8 bewust maken van waterbesparing. De afgelopen periode hebben de leerlingen in verschillende lessen geleerd hoe zij thuis water kunnen besparen. Medewerkers van Aqualectra hebben de leerlingen begeleid.

Schoon water

Wie het meeste heeft bespaard worden met een prijs beloond. Behalve lessen over waterbesparing leerden de kinderen over het belang van schoon water. Onderdeel hiervan was dat ze zelf komkommer, watermeloen, warmoes en kousenband in het hofje van Hamiëd hebben gepoot.

Project
Dit project valt onder het wereldwijde programma ‘Blue Water Project’ van RBC Royal Bank en sluit aan bij het seminar in het kader van ‘World Water Day ‘Efficiënt watergebruik in Budget Planner’ dat in maart heeft plaatsgevonden. De bedoeling is dat dit de komende jaren wordt uitgebreid naar nieuwe locaties en in samenwerking met andere basisscholen.

www.versgeperst.com