• Facebook

  • Twitter

  • Left_Skyscraper_160x600

  • Validator w3.org

  • Large Skyscraper 01

  • Large Skyscraper 02

CNSJCURAÇAO – Het aftellen is begonnen. Over elf weken barst het Curaçao North Sea Jazz los op het eiland. Wereldberoemde, regionale en lokale artiesten zullen zorgen voor onvergetelijke dagen. Versgeperst.com neemt de muzikanten stuk voor stuk met je door. Deze week: Luis Miguel en The Roots.

Luis MiguelDe Mexicaanse zanger Luis Miguel is één van de meest populaire artiesten van Latijns-Amerika en kreeg zelfs de bijnaam ‘El Sol de Mexico’ (de zon van Mexico). Miguel begon op zijn elfde met zingen. Op zijn vijftiende sleepte hij zijn eerste Grammy binnen voor het nummer Me Gustas Tal Como Eres, een duet met Sheena Easton. Hierna volgende nog vijf Grammy’s en vier Latin Grammy’s. De zanger was de eerste artiest waarvan twee Spaanstalige albums, Romance en Segundo Romance, platina werden in de Verenigde Staten. In 2010 bracht hij nog een album uit genaamd Luis Miguel. De El Sol de Mexico staat zaterdag 31 augustus op het podium van de Sam Cooke-stage.

The Roots
De wortels van The Roots liggen in 1987 toen rapper Black Thought (Tariq Trotter) en drummer Questlove (Ahmir Khalib Thompson) vrienden werden op hun gezamenlijke High School in Philadelphia. Spelend in en rond de school en later op talentenjachten (Questloves drumstel om de rhymes van Black Thought te begeleiden) begon het duo geld te verdienen en maakten ze kennis met bassist Hub (Leonard Hubbard) en rapper Malik B. Nadat ze van de straat naar de lokale clubs gingen werd The Roots een hoog aangeschreven ondergroundact in Philadelphia en New York City. Toen ze werden gevraagd om hiphop te vertegenwoordigen voor een concert in Duitsland besloten ze een album op te nemen en te verkopen bij shows. Het resultaat, Organix, werd in 1993 uitgegeven door Remedy Records. Met een muziekindustrie die hen nauwlettend in de gaten hield kreeg The Roots verscheidene aanbiedingen van labels voor ze besloten te tekenen bij DGC Records in 1993. De hiphop/neosoul band staat zaterdagnacht 31 augustus op de stage van Sir Duke.

www.versgeperst.com