• Facebook

  • Twitter

  • Left_Skyscraper_160x600

  • Validator w3.org

  • Large Skyscraper 01

  • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – Het Nederlandse televisieprogramma ‘Ushi en Dushi’, met Wendy van Dijk in de hoofdrol, is genomineerd voor een belangrijke mediaprijs. Ushi en Dushi was niet meteen populair op Curaçao, maar na een onderzoekje van Nicole Maduro, nieuwsreporter van TeleCuraçao, blijkt de Antilliaanse weervrouw Dushi ook hier een hit.

Het programma Ushi en Dushi werd van eind oktober tot eind december uitgezonden op RTL4 en iedere keer bekeken door ruim twee miljoen mensen. De kijkcijferhit is nu genomineerd voor de Annual Masters of Media Awards (AMMA). Dit is een prestigieuze en felbegeerde mediaprijs in de Nederlandse communicatiebranche. Er zijn twaalf categorieën en Ushi en Dushi is genomineerd in de categorie ‘Beste single media strategie’. Zij moeten het opnemen tegen Ola IJstijd van MTV. De feestelijke uitreiking van de AMMA is donderdag 20 mei in de Beurs van Berlage in Amsterdam.

Dushi
Wendy van Dijk deed van 1999 tot 2002 een Japanse journaliste na, Ushi Hirosaki. Dit was zo’n groot succes op de Nederlandse televisie dat Van Dijk graag een nieuw typetje wilde spelen. Samen met het Curaçao Toeristen Bureau werd de zelfbewuste en ambitieuse Antilliaanse weervrouw bij TeleCuraçao bedacht: Lucretia Martina, oftwel Dushi. Deze nieuwe sterreporter werd niet meteen met open armen ontvangen in Nederland en op Curaçao. Er waren heftige discussies op internet over de ‘tweelingzus van Ushi’ en de zender TeleCuraçao vond het niet goed dat hun naam en logo gebruikt werd. Uiteindelijk moeten veel mensen lachen om Dushi en is ook de ruzie tussen RTL4 en TeleCuraçao weer bekoeld. Ushi en Dushi is inmiddels zelfs te zien op TeleCuraçao. 

www.versgeperst.com