• Facebook

  • Twitter

  • Left_Skyscraper_160x600

  • Validator w3.org

  • Large Skyscraper 01

  • Large Skyscraper 02

usher-raymondCURAÇAO – 8-time Grammy Arward winnaar en 17-time Billboard Award winnaar Usher treedt zaterdag 31 augustus tijdens het Curaçao North Sea Jazz Festival op. Met Usher heeft het festival het complete indrukwekkende festivalprogramma afgerond.

Usher heeft wereldwijd 50 miljoen albums verkocht, Billboard noemde hem de meest succesvolle artiest van 2000-2010. Zijn miljoenen verkopende album Confessions (2004) is genoteerd als beste solo-album van dat decennium. Usher heeft in Amerika maar liefst negen Hot 100 Number One Hits gehad en zeventien Hot 100 Top Ten singles.

Filantroop
Usher werkte eerder met artiesten als Beyonce, Alicia Keys, Shakira, Jay-Z en zelfs Enrique Iglesias. Usher is overal, treedt op op Broadway, maar ook tijdens de Super Bowl. Hij realiseerde zich dat met succes ook verantwoordelijkheid komt. Usher heeft bewezen een belangrijke filantropische kracht zijn. Zijn New Look Foundation, opgericht in 1999, helpt jongeren om leiders te worden. Als erkenning voor zijn prestaties, is Usher is geëerd door de Boys & Girls Clubs of America, de Trumpet Foundation, Do Something, de NAACP, en als de 2010 Ford Freedom Award Scholar.

Samenwerkingen
Op zijn zevende studio album, Looking 4 Myself, heeft Usher moedige stappen genomen op onverwacht muzikaal grondgebied. Usher heeft voor dit album gewerkt met een breed scala aan producers en artiesten, waaronder Diplo, Swedish House Mafia, Max Martin, will.i.am en Empire of the Sun. Die samenwerkingen en zijn eigen actieve rol als songwriter hebben geleid tot een album met electro dance beats, gecombineerd met het typische Usher- R&B, pop en hiphop geluid.

www.versgeperst.com