• Facebook

  • Twitter

  • Left_Skyscraper_160x600

  • Validator w3.org

  • Large Skyscraper 01

  • Large Skyscraper 02

Curaçao North Sea Jazz FestivalCURAÇAO – Over dertien weken barst het Curaçao North Sea Jazz los. Wereldberoemde, regionale en lokale artiesten zullen zorgen voor onvergetelijke dagen. Versgeperst.com stelt wekelijks een aantal muzikanten voor. Deze week: Israel and New Breed, El Gran Combo de Puerto Rico en José James.

Israel and New Breed is de band rond Israel Houghton, een Amerikaanse christelijke zanger en gebedsleider. Houghton is bekend om zijn crossover christelijke muziekstijl die elementen uit de gospel, jazz en rock samensmelt. De zanger won vijf Grammy Awards en de groep werkte samen met artiesten als Alicia Keys, Aretha Franklin en BeBe Winans. Houghton vormde New Breed Ministries in 1995 met zijn vrouw en een gezelschap van muzikanten en zangers. Israel New Breed bandHet eerste album, New Season, werd live opgenomen in de Cornerstone Church in het Amerikaanse Toledo, Ohio en uitgebracht in 2001. Het laatste album Jesus At The Center: Live kwam uit in 2012. Israel and New Breed treedt zaterdag 25 augustus gratis op in het voorprogramma van het CNSJ op het Brionplein.

El Gran Combo de Puerto Rico
Het Puertoricaans salsa-orkest El Gran Combo de Puerto Rico dat in 1962 is opgericht door Rafael Ithier, draait al heel wat jaren mee. Vorige vierde de salsaformatie haar 50ste jubileum. Het gezelschap kreeg zelfs de bijnaam ‘La Universidad de la Salsa’ (De Universiteit van de Salsa) vanwege het grote aantal muzikanten dat met het orkest samenwerkte, voor een aantal was dat ook het begin van een eigen carrière. De band heeft de loop der jaren een eigen herkenbare stijl ontwikkeld. Die stijl zorgde voor een ongekend aantal hits als La Muerte, Ojos Chinos, No Hago Mas Na, Timbalero, Un Verano En Nueva York en Me Libere. De salsa swingers van El Gran Combo de Puerto Rico geven zondag 26 augustus een gratis optreden weg op het Brionplein.

José JamesJosé James
De Amerikaanse zanger José James (1978) brak in 2008 door met zijn album The Dreamer. ‘James wordt ook wel een ‘jazz zanger voor de hiphop generatie’ genoemd. De zanger heeft zijn unieke stijl gecreëerd dat bestaat uit een combinatie van jazz, soul, drum ’n bass en spoken word. Zelf noemt hij John Coltrane, Marvin Gaye en Billie Holiday als zijn invloeden. In 2010 bracht hij zijn tweede album Blackmagic uit, én werkte samen met de Belgische pianist Jeff Neve op een album vol standards, For All We Know dat in één dag werd opgenomen. James was al meerdere malen te zien op het North Sea Jazz Festival in Rotterdam en tourde als headliner door Amerika, Europa en Azië. Afgelopen januari verscheen zijn laatste album No Beginning, No End, zijn eerste op het befaamde Blue Note-label, waar hij vorig jaar een contract tekende. James geeft woensdag 29 augustus een optreden bij Brakkeput.

www.versgeperst.com