• Facebook

  • Twitter

  • Left_Skyscraper_160x600

  • Validator w3.org

  • Large Skyscraper 01

  • Large Skyscraper 02

SlapenCURAÇAO – De vereniging Sleep Apnea Association Curaçao (SAAC) behandelt zateradg het thema: Consequenties van onbehandelde slaap apneu. Tijdens de lezing praten dokter Berenos-Riley (LCM, KNO arts, Hoofd Hals chirurg) en dr. Angelista (IMJ kinderlongarts) over het onderwerp.

Personen die slaap apneu hebben houden op met ademen gedurende hun slaap dit kan ernstige gevolgen hebben als het niet behandeld wordt. Kinderen die snurken kunnen ook slaap apneu hebben. Kom luisteren naar wat de gevolgen kunnen zijn voor uw kind dat snurkt.

Lezing
De lezing start zaterdagochtend om 10.00 uur in het auditorium van het St. Elisabeth Hospitaal. De toegang is gratis. Meer informatie is te vinden op Facebookpagina en website van de organisatie of kan worden opgevraagd via sleepapnea.cur@gmail.com.

1 reactie op “De gevolgen van snurken”

  1. Slaap apneu is een grote oorzaak van eenzijdige ongelukken. Door de apneu en het ademtekort, wordt je steeds weer wakker, waardoor je niet in een diepe remslaap kan komen. Als er langdurig niet wordt geademd, krijgen de hersenen slecht 70 a 80% van de benodigde zuurstof. Het onderzoek voor het vaststellen van apneu is vrij simpel. Een nachtje monitorslapen in het ziekenhuis. Als apneu blijkt, is er echter wel redelijk kostbare beademingsapperatuur nodig, die de patient ‘snachts gebruikt, samen met een masker.
    De kosten van deze apparatuur en het onderhoud daarvan, zijn vrij aanzienlijk. Maar je slaapt weer heerlijk.