• Facebook

  • Twitter

  • Left_Skyscraper_160x600

  • Validator w3.org

  • Large Skyscraper 01

  • Large Skyscraper 02

MiMati-logoCURAÇAO – Een eiland met honderden kleuren, geuren en mensen met ieder hun eigen ‘way of life’. Regelmatig brengen wij iets op het eiland onder de aandacht. Dit keer neemt Versgeperst.com een kijkje bij Kinderdagverblijf Bambino dat sinds kort is gestart met het project ‘Mi Mati’. 

Bambino is een opvang die speciaal is opgezet voor de opvang van zowel ‘gewone’ als ‘andere’ kinderen. In 2007 was de opvang al gestart met het project ‘Samen naar de opvang’. Dit project zorgde ervoor dat kinderen die speciale zorg of net wat meer aandacht vragen ook terecht konden bij de kinderdagverblijf. Samen naar de opvang werd door de AMFO gesubsidieerd. Sinds januari ontvangt de AMFO geen geld meer vanuit Nederland om non-profit organisaties op Curaçao te steunen. Hierdoor is dus ook de subsidie voor Samen naar de opvang gestopt.

Mi Mati
Vanuit dit oogpunt is Bambino gestart met het project Mi Mati. “In onze visie zijn ook kinderen die iets meer zorg nodig hebben op de eerste plaats kinderen”, vindt Bambino. “Ze willen graag ontdekken en spelen. Deze kinderen krijgen, hoe jong ze ook zijn, al snel het stempel opgedrukt dat ze anders zijn. Door deze kinderen op te vangen in een regulier kinderdagverblijf zoals Bambino, blijven ze kinderen onder de ‘gewone’ kinderen.”

Donaties
Bambino heeft plaats voor twintig zorgkinderen. Op dit moment zijn er zes kinderen op de dagverblijf waarvan Bambino er vier heeft geadopteerd. Dit houdt in dat de opvang de kosten voor de zorg draagt. Om nog veertien kinderen te plaatsen is hard geld nodig nu de subsidie van de AMFO is weggevallen. Het geld is niet alleen nodig voor de opvang van de kinderen bij Bambino, maar ook om specialisten in te schakelen die andere nodige zorg voor de kinderen bieden. Dit houdt ook in de nazorg die kinderen nodig hebben als zij niet op de opvang zijn. Bambino heeft daarom financiële hulp nodig zodat het project Mi Mati met beide benen op de grond kan blijven staan. Donaties kunnen worden gestort op MCB rekeningnummer 24276005 ten name van Stichting Kinderopvang Bambino/Mi Mati. Meer informatie over Mi Mati is te vinden op de website van het project.

1 reactie op “Vers@ Project Mi Mati”

  1. Nu er een algemene ziektekostenverziekering is ingevoerd. Kan de overheid de wet van de Ley di Labizjan. AVBZ omzetten voor de ondersteuning van de Sociale projecten die hun bestaansrecht hebben bewezen.

    Omdat er al zoveel wordt geplukt van iedereen met een lokaal inkomen is er nu helaas geen ruimte meer over voor particuliere donatie’s.

    Jammer maar dat is wel de realiteit