• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

HondCURACAO – Het dierenasiel zit naar eigen zeggen ‘voller dan vol’ en wijst iedereen erop dat “een hond een bewuste keuze moet zijn. Momenteel worden wij overspoeld met vragen of wij dieren willen aannemen omdat de honden niet mee kunnen emigreren”, meldt Dierenbescherming Curaçao.

“Er vertrekken weer veel mensen van het eiland. Veel van deze mensen hebben hier een hond genomen en komen nu tot het besef dat er geen mogelijkheid is ze mee terug naar ‘huis’ te nemen”, aldus de dierenbescherming. “Helaas zit ons asiel voller dan vol.”

Verantwoordelijkheid
De dierenbescherming druk hondeneigenaren op het hart zelf een nieuwe baas voor een hond te zoeken. “Neem je verantwoordelijkheid en zorg dat er geen dieren onnodig achtergelaten worden!”

14 reacties op “Dierenasiel zit ‘voller dan vol’”

 1. @Judenka, Nee makambas zijn niet de oorzaak van het dierenleed.. Vaak zijn het makambas die er problemen mee hebben terwijl een ydk de hond aan een te korte ketting in de zon laat staan. Maar in dit geval zijn het wel altijd vrijwel makambas die hier tijdelijk zitten en voor de leukigheid een hondje nemen die ze dan vaak dushi noemen.. en wanneer ze terug gaan kan het hondje niet mee want hij kan zgn niet aarden in NL. flauwekul..

 2. Mooi hoe iederee hier boven denkt dat de macamba’s de oorzaak zijn van deze honden in opvang. De Antilianen vezorgen de honden veel beter, laat me lachen

 3. Ok eens met iedereen die zich er boos overmaakt. Ik ook, en als ik hier ooit weg ga gaan de honden zeker mee. Ik denk wel dat als mensen beter ingelicht zouden zijn over het feit dat het eigenlijk niet eens heel moeielijk is om een hond mee te nemen dat ze dat dan misschien eerder zouden doen. Al is dat niet voor iedereen mogelijk, dat begrijp ik ook, als je niet weet waar je terecht komt in nederland of als in jouw appartement geen huisdieren gehouden mogen worden. Hoe dan ook ik hoop dat mensen die dat overkomt wel proberen om de hond binnen hun lokale netwerk een goed thuis te zoeken, in plaats van het beestje in het asiel of in de mondi te dumpen.

 4. Het moet niet uitmaken wat je ervoor moet regelen…….het maakt niet uit wat de kosten zijn…….als je terug naar Nederland gaat, neem je je hond mee…het is toch verdorie geen gebruiksvoorwerp???

 5. Eerst hebben die mensen via een advertentie geprobeerd om hun hond een ander huis te geven, maar dan vragen ze daarvoor nog een flink bedrag in plaats van dat gratis te doen. Ik ben niet uptodate, maar KLM had een speciaal tarief van 75 gulden om een hond naar Nederland mee te nemen.

 6. OMG Fantasy, wat een gedachte!!
  Denk je dat die honden zomaar “vals” zijn geworden? Dat zij ook niet ooit “echt vriendelijke honden” waren??? Mensen hebben de hond geleerd dat mensen niet te vertrouwen zijn. En guess what… Zo’n “vals” hondje leert al weer snel genoeg dat er ook nog mensen zijn die wel een hart hebben en zo’n hondje een thuis kunnen bieden. Dan worden zij al heel gauw weer een vriendelijk maatje.
  Indien je geen hart voor dieren hebt moet je er ook niet aan beginnen! Als je terug naar Nederland (of waar dan ook) moet laat je je kinderen toch niet achter? Waarom je hond wel? Dat beestje dat jou heeft vertrouwd. Het enige wat ze geven is liefde! Kom op zeg. Ban hopi serio!!!

 7. Gelukkig zijn er mensen die de verantwoordelijkheid wel nemen om een nieuw huis te vinden voor hun honden. Niet iedereen weet van te voren dat ie naar Nederland terug moet en niet iedere hond is er beter af om in een flatje 4 hoog achter in huis te zitten de hele dag. Gelukkig zijn er dan ook mensen die hun hart en huis open stellen zonder dit te veroordelen en een goed leven geven aan die honden. Honden zijn gelukkig heel flexibel en hechten zich ook weer aan andere mensen. Maar het zou mooi zijn als iedereen die een hond of kat aanschaft dit ook met hun hart doen en het dier bij hun houdt voor de rest van hun leven. Maar realiteit leert dat dit niet altijd zo is en dan is de best second option om er toch voor te zorgen dat het dier goed terecht komt.

 8. Ik ben het met Sjoerd eens! Als je niet van plan bent om de huisdieren mee terug te nemen moet je er niet eens aan beginnen!

 9. Hopelijk bedenken mensen zich twee keer voor ze een familielid in het asiel dumpen… Misschien heeft versgeperst wel tijd om een stukje te schrijven over hoe makkelijk het is om je hond mee te nemen… Wat is er allemaal nodig en hoeveel kost het om een hondje mee te nemen naar Nederland? On the positive side, ik ben blij dat er steeds meer aandacht komt in de pers voor de honden en katten van het eiland. Lieve dieren organisaties keep up the good work!

 10. Als je een hond neemt, moet je er voor zorgen.
  dus ook menemen als je weer terug naar NL gaat.
  het zijn in mijn ogen asociale mensen, die een hond nemen en deze niet mee naar NL willen nemen.
  Wat dat betreft zijn er hier inderdaad wat a-sociale nederlanders, die voor 1 of 3 jaar komen en een hond nemen, om deze vervolgens niet mee te nemen.

 11. Fantasy een leuke gedachte maar waarom zijn veel zwervertjes lief,tam en zijn duidelijk gewend om binnen een gezin te functioneren en luisteren naar nederlandse commando’s?
  Ze waren ooit zo een familielid alleen keihard afgeschreven!!

 12. Flauwekul met een hond niet naar huis nemen. In Nederland wonen ook honden in huis! Beetje egoistisch gedrag van mensen die hier leuk een puppie nemen terwijl ze weten dat ze over 3 jaar weer terug naar Nederland gaan. En hier vallen veel makambas onder!!
  Honden passen zich in het algemeen goed aan.. ja je zal wel je hond 3 keer per dag moeten uitlaten in de regen en de wind en dat willen ze niet!

 13. OMDAT dit eiland zo onveilig is, denkt iedereen maar valse waakhonden te moeten gaan houden, die zoveel als mogelijk moet blaffen dag en nacht. Wat voor leven hebben die honden en wat voor woongenot de omgeving ………. 🙁
  Echte vriendelijke honden als huisdier gehouden als familielid, doet iemand (met een hart en enig gevoel) heus niet zomaar naar het asiel, ja toch?

 14. En laat ze ook niet achter in de mondi zodat ze een maand later vermagerd ziek en vol schurft alsnog in het asiel terechtkomen,ten dode opgeschreven omdat er geen geld is voor medicatie en behandeling!