• Facebook

  • Twitter

  • Left_Skyscraper_160x600

  • Validator w3.org

  • Large Skyscraper 01

  • Large Skyscraper 02

Appel uitreiking , Stg Jeugd Rode Kruis Curacao 009CURAÇAO – Koningin Máxima reikte gisteren de Appeltjes van Oranje uit in het Koninklijk Paleis Amsterdam. Stichting Jeugd Rode Kruis uit Willemstad ontving het Appeltje van Oranje voor het duurzaam bij elkaar brengen van oud en jong op Curaçao.

Samen met Koning Willem-Alexander reikte de Koningin vervolgens ook de Oranje Fonds Kroonappels uit. De drie finalisten uit het Caribische gedeelte van het Koninkrijk waren hier ook bij aanwezig.

Succesvol
Jongeren van het Rode Kruis op Curaçao bezoeken ouderen en doen klusjes. Door het vaste contact ontstaat een hechte en duurzame band. Ook familieleden van de jongeren springen bij. Eens per maand komen alle ouderen en jongeren bijeen voor groepsactiviteiten. Ronald van der Giessen, directeur Oranje Fonds, vertelt: “De jury is onder de indruk van de wijze waarop het Rode Kruis generaties binnen dit project met elkaar verbindt. Het is een succesvolle vorm van vrijwillige inzet die bovendien de potentie heeft om op veel meer plekken in het Koninkrijk te starten.”

Appeltjes
De Appeltjes van Oranje is een jaarlijkse prijs van het Oranje Fonds voor drie initiatieven die op succesvolle wijze verschillende groepen mensen verbinden. De uitreiking in 2013 heeft als thema ‘Alle jaren tellen’, met initiatieven die verschillende generaties samenbrengen. De prijs bestaat uit een bronzen beeldje, gemaakt door Prinses Beatrix, en een geldbedrag van 15.000 euro. Dit jaar benoemde het Oranje Fonds ter ere van de troonswisseling daarnaast éénmalig drie initiatieven tot Oranje Fonds Kroonappel. Ook zij ontvingen hun prijs uit handen van de Koning en Koningin.

Beschermpaar
Het Oranje Fonds steunt sociale organisaties met geld, kennis en contacten. Per jaar ondersteunt het zo’n 8.000 grote en kleine maatschappelijke organisaties. De financiering hiervan komt van de Nationale Postcode Loterij, de Lotto en van vrienden en het bedrijfsleven. Koning Willem-Alexander en Koningin Máxima zijn al sinds de oprichting van het Oranje Fonds beschermpaar.

www.versgeperst.com