• Facebook

  • Twitter

  • Left_Skyscraper_160x600

  • Validator w3.org

  • Large Skyscraper 01

  • Large Skyscraper 02

museumCURAÇAO – Musea staan morgen extra in de belangstelling tijdens de Internationale Museum Dag. Net als in 129 andere landen met 23.000 musea, viert ook Curaçao deze dag. Het thema van dit jaar is Museum (Memory + Creativity) = Social Change.

 
Het Curaçaosch Museum, Museum Savonet , Landhuis Bloemhof en het Octagon museum besteden morgen aandacht aan de internationale dag. Zo is op deze dag de entree gratis en worden verschillende activiteiten georganiseerd.

Creatieve dag
In het Curacaosch Museum worden in het Kinderdorp om 11.00 en 16.00 uur verhalen voorgelezen door Sheila Payne. Ook staan er tekentafels waaraan de kinderen de gehele dag hun eigen kunst kunnen maken. Kunstenares Hanneke Floor maakt cartoonportretten en wordt een marktkraampje uitgestald met producten uit de museumwinkel. Om 15.00 uur is er een dansvoorstelling van de dansgroep Florkloriko Ambiente Kultural en is er een Plein Air-groepje op locatie aan het schilderen. Het museum zelf is tot 18.00 uur geopend.

Franje van Oranje
Landhuis Bloemhof opent vanaf 10.30 uur de deuren voor de nieuwe groepsexpositie ‘Franje van Oranje’. Deze expositie is speciaal samengesteld om de troonwisseling en het koninklijk huis in een tropisch oranje zonnetje te zetten. Het landhuis is morgen tussen 09.00 en 16.00 uur.

Traktatie
Het Octagon Museum, ter nagedachtenis van de vrijheidstrijder Simon Bolivar, verwelkomt tussen 09.00 en 13.00 uur museumgasten. Bezoekers worden getrakteerd op verfrissend drankje.

Workshops en wandelingen
Het Savonet Museum bij het Christoffel Park heeft twee begeleide natuurwandelingen op het programma staan. De wandelingen gaan langs de verschillende putten van de voormalige plantage savonet.Voor deelname wordt wel een kleine vergoeding van 5 gulden gevraagd. Daarnaast geeft mevrouw Sambre twee keer een workshop Koto maken. De workshop duurt ongeveer twee uur en kost 50 gulden inclusief een hapje en drinken Koffie. Wie wil meedoen aan de workshop moet zich wel van te voren aanmelden, bel hiervoor naar 864-0363. De toegang tot het museum is wel gratis en worden er rondleidingen gegeven.

www.versgeperst.com