• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

Enkele reis paradijsCURAÇAO – De website Bonservisioso heeft een onderzoek gedaan naar de kwaliteit van reisbureaus op Curaçao. Een team van veertien getrainde ‘mystery shoppers’ bezochten afgelopen maand elf reisorganisaties. VIP Travel op de Santa Rosaweg is als beste uit de test gekomen.

Elk reisbureau werd door vier mystery shoppers bezocht die zogenaamd  op zoek waren naar een vakantiebestemming voor de familie in Zuid-Amerika. Na het bezoek moesten de mystery shoppers een formulier van 23 vragen invullen. Hiermee werd de service van het bureau op verschillende aspecten geëvalueerd. Hieronder waren de capaciteiten en empathie van de medewerker, tijdsbesteding, hulpmogelijkheden, betrouwbaarheid en het bieden van service. Verder werd ook de uitstraling van de vestiging en variëteit van informatieverstrekking getest.

Resultaat
Uit het onderzoek is een gemiddelde van 3,51 uitgekomen over alle aspecten van serviceverlening van de elf reisbureaus. De organisatie zegt dat alle reisbureaus die onder dit gemiddelde hebben gescoord nog een lange weg te gaan hebben om een acceptabel niveau te halen. Het gemiddelde qua empathie was 3,86 en qua serviceverlening 3,57. Dit noemden de mystery shoppers de belangrijkste aspecten bij het boeken van een reis.

Beloftes
Koploper VIP Travel scoorde een gemiddelde van 4,22. Does Travel & Cadushi Tours volgde met een score van 3,95. Opvallend is dat vier van de elf reisbureaus onder het gemiddelde scoorden, variërend tussen 2,57 en 3,20. Verschillende bureaus konden hun gedane beloftes aan de mystery shoppers niet binnen het gegeven tijdsbestek waarmaken.

6 reacties op “Mystery shoppers bezoeken reisbureaus”

 1. …..Opvallend is dat vier van de elf reisbureaus onder het gemiddelde scoorden……

  Wat is daar opvallend aan. Meestal scoort een gedeelte onder het gemiddelde. Een ander deel scoort boven het gemiddelde, of ze moeten allemaal het zelfde scoren. Maar dat is dan pas opvallend.

 2. Denk je nou echt dat dit objectief is? Zo’n commercieel bureau kun je toch gewoon kopen om op nr 1 te komen…

 3. Afgezien van slechte service ben je hier dus gewoon je geld kwijt als het reisbureau dat zo uitkomt / failliet gaat, of domweg niets met je geld doet zoals het kopen van de tickets waar je voor betaald hebt.

  Er zijn nog maar weinig zaken die je niet zelf kunt regelen vandaag de dag, ik begrijp absoluut niet waar men nog een reisbureau voor nodig heeft.

  Iemand met een andere mening over het laatste? Altijd bereid om wat te leren.

 4. En dat op een schaal van 100 : nog een lange weg te gaan 🙂

 5. Prima aktie, want de service op dit eiland is over het algemeen bedroevend en oningeinteresseerd.

  Er zou alleen veel meer gebruik gemaakt moet worden van verborgen cameras, om vervolgens al dan niet geanonimieerd wangedrag op tv te vertonen.

  Niet alleen in winkels, maar ook op de weg. Vanmiddag nog werd ik toen voor een rood verkeerslicht stopte nabij cafe de Tropen over de strook om linksaf te slaan voorbij gereden door asocialen die door rood voor mij rechtsaf sloegen.

 6. Welke hebben dan slecht gescoord?