• Facebook

  • Twitter

  • Left_Skyscraper_160x600

  • Validator w3.org

  • Large Skyscraper 01

  • Large Skyscraper 02

Presentashon di Kor di PWFCURAÇAO – Het Prinses Wilhelmina Fond (PWF) heeft tijdens een Moederdag-viering voor patiënten en overlevenden van kanker, Myrna Weiman-Vinck benoemd tot erelid voor haar werk voor de stichting. Weiman-Vinck heeft zich ruim 35 jaar ingezet voor de stichting.

 
Daarnaast heeft zij ook een centrum voor recreatie en therapie opgezet. Bij de viering waren patiënten, sociaal werkers en vrijwilligers van het PWF samen om, naast de huldiging, ook de 75ste verjaardag van Weiman-Vinck te vieren. Tijdens de officiële ceremonie, sprak PWF-president Yvonne Verbrugge-Neuman haar dank uit aan Weiman-Vinck en haar man Rich Weiman, voor al het mooie en waardevolle werk dat zij samen gerealiseerd hebben. Daarnaast heette zij ook Carolina Brouwe welkom, als opvolgend lid van de directie.

Persoonlijke bezoeken
35 jaar geleden begon Weiman-Vinck als directielid bij de stichting en bracht, naast het uitvoeren van haar functie, persoonlijke bezoeken op kritische momenten bij patiënten thuis of in het ziekenhuis. Daarnaast was zij bezig met het werven en begeleiden van vrijwilligers, lezingen geven op scholen en buurtcentra en het organiseren van informatiedagen en inzamelingsacties. Na 35 jaar, heeft zij besloten een stapje terug te nemen als directielid, om meer tijd te kunnen besteden met de patiënten.

Centrum voor recreatie en therapie
Met het oog op de grote noodzaak van recreatie en therapie voor kankerpatiënten, nam Weiman-Vinck 30 jaar geleden het initiatief om een wekelijkse samenkomst te beginnen genaamd ‘Flornan di djarason.’ Elke woensdag kwamen vijf patiënten samen in het buurthuis. Momenteel bestaat de groep uit 120 patiënten en wordt de samenkomst vijf keer per week gehouden onder leiding van zestien vrijwilligers. Vijf jaar geleden is het centrum omgedoopt tot ‘Centrum voor recreatie en therapie Myrna Weiman-Vinck.’ Dit centrum wordt nu geleidt door haar opvolger Carolina Brouwe.

Yvonne Verbrugge-Neuman, Carolina Brouwer, Myrna Weiman-Vinck i Frieda Geller.Yvonne Verbrugge-Neuman, Carolina Brouwer, Myrna Weiman-Vinck i Frieda Geller.

2 reacties op “PWF eert Myrna Weiman-Vinck”

  1. Van harte gefeliciteerd.God zegen U ,wegens Uwe goed gedane werk voor onze mensen.
    Groeten vanuit Tilburg

  2. Hulde voor deze dame !!