• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

SlapenCURAÇAO – Volgens een onderzoek van Penn State College of Medicine houdt je vermoeidheid of alertheid overdag verband met wat je eet. Vet maakt slaperig, koolhydraten houden je juist wakker. Dat meldt de website Gezondheidsnet.

 
Een groep van 31 vrijwilligers verbleef vier nachten in een laboratorium. Ze waren gezond, hadden een normaal gewicht en geen last van slaapproblemen. Op de vierde dag werd gemeten hoe slaperig de groep zich voelden. Ze kregen maaltijden van de onderzoekers, zodat deze wisten wat de proefpersonen aten. Een grotere vetconsumptie bleek verband te houden met een toename van slaperigheid overdag. Koolhydraatinname bleek juist verband te houden met een toename van alertheid. Er werd geen verband gevonden tussen eiwitten en vermoeidheid.

Veel vet
“Meer vet eten heeft een direct negatief effect op de alertheid van gezonde, niet-obese volwassenen. Slaperigheid en vermoeidheid overdag komen veel voor en nemen toe. Het lijkt erop dat een eetpatroon met veel vet de alertheid meteen laat afnemen, wat impact kan hebben op iemands functioneren”, zegt hoofdonderzoeker Alexandros Vgontzas. De resultaten van het onderzoek worden gepresenteerd tijdens Sleep 2013, de jaarlijkse bijeenkomst van de Associated Professional Sleep Societies LLC.

5 reacties op “‘Vet eten maakt slaperig’”

 1. wat een ontdekking voor deze tijd zeg….
  Bodybuilders hadden dit decennia’s geleden ontdekt.

 2. ze werken naar het uurloon en das ook nie veel DUHHHHH

 3. Er wordt inderdaad veel geslapen in de Staten.

 4. Ik ken mensen die dus wel heel erg vet moeten eten, ze zijn zo af en toe de schijndood nabij lijkt het wel, maar ze willen wel betaalt worden ondanks hun inactiviteit….

 5. Zie hier de oorzaak waarom de gemiddelde Antilliaan niet vooruit te branden is. Niet vreemd dus als je iedere dag een vette hap naar binnen gooit.