• Facebook

  • Twitter

  • Left_Skyscraper_160x600

  • Validator w3.org

  • Large Skyscraper 01

  • Large Skyscraper 02

Beatrix DushiCURAÇAO – De foto waarop Beatrix en prins Claus knuffelen met hond Dushi is door bezoekers van de fotoexpositie ‘Onze Koningin’ uitgeroepen tot ‘het beeld dat Nederland herinnert aan koningin Beatrix’. Dat maakten de organisatoren gisteren bekend, zo meldt de website Nu.nl.

Prinses Beatrix kreeg een ingelijst exemplaar van de foto overhandigd bij het privébezoek dat ze dinsdagavond bracht aan de expositie in de Beurs van Berlage in Amsterdam. Ze bekeek de 145 ANP-foto’s die een beeld geven van haar 33-jarige koningschap. Beatrix is er te zien als staatshoofd en ambassadeur, maar ook als troosteres en moeder.

Bezoekers
Bezoekers van de tentoonstelling en lezers van het AD en Het Parool konden uit zestien foto’s hun favoriete beeld kiezen. Liefst 42 procent koos voor het intieme moment van Beatrix en Claus met lievelingshond Dushi, een foto die in 1993 werd gemaakt tijdens een zomerse fotosessie door fotograaf Ruud Hoff. Op de tweede en derde plaats eindigden portretten uit respectievelijk 2004 en 1979.

Expositie
‘Onze Koningin’ is een expositie van de Beurs van Berlage, LocalWorld en ANP Foto en trok tot dusver meer dan 12.000 bezoekers. Vanwege het succes blijft de expositie open tot 22 juni in plaats van tot eind mei. Daarna wordt ‘Onze Koningin’ opgebouwd in het Karmelklooster in Drachten, waar de expositie medio augustus opent.

Foto’s: ANP – Robin Utrecht 

www.versgeperst.com