• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

CURAÇAO –  Homo’s en lesbiennes voelen zich op Curaçao steeds meer thuis. De homoseksuelen die hier op vakantie komen of op het eiland werken, komen voor hun geaardheid uit. De kans dat het eiland de ‘Trip Out Gaytravel Award’ in de wacht sleept, zit er dan ook dik in.

”Dit is voor ons echt het kersje op de taart”, vertelt de heer Ferdinandus. Hij is voorzitter van de Fundashion Orgoyo Korsou (FOKO). “Al vijftien jaar zijn wij bezig ervoor te zorgen dat homoseksuelen net als ieder ander mens op het eiland gezien worden.”

Nominatie
”De nominatie had ik nooit verwacht”, vertelt mevrouw Maurits, eigenaresse van gaybar Lyrics. “Ik vind het erg leuk en ben er blij mee. Hopelijk komen er nu meer gay’s naar het eiland toe. Veel mensen uit dit wereldje voelen zich hier niet geaccepteerd en dit kan veranderen door de nominatie,” reageert ze enthousiast.

Goede kans
Het eiland is genomineerd door de website Trip Out Gaytravel. Op deze website kan tot 27 september gestemd worden. Wanneer het eiland wint, krijgt Curaçao een ‘Trip Out Gaytravel award’. Volgens Ferdinandus zijn de kansen om te winnen goed. “In vergelijking met de andere Caribische eilanden is Curaçao het meest homovriendelijk. Daarom hoop ik ook dat we de nominatie met zijn allen supporten. Iedereen en alles op het eiland is erbij gebaat dat we met de tijd meegaan.”

Acceptatie
Op Curaçao zijn er diverse horecagelegenheden voor homoseksuelen. Daarnaast zijn er ook veel mensen uit deze society, die in hotels op het eiland werken. Het homohuwelijk is niet toegestaan, maar wel zijn er steeds meer mensen die zichzelf durven te zijn en uit de kast komen. “De acceptatie staat nog aan haar begin, maar door deze nominatie staan wij nu in ieder geval met onze neus in de goede richting,” concludeert Fernandus trots.

Pride-Week 2009
Van 21 tot en met 27 september vindt er op het eiland de ‘Curaçao Pride-Week 2009’ plaats. Het thema hiervan is ‘Celebrating Life, Love, Art and Spirit’. Op verschillende locaties in Punda doen hieraan mee. De FOKO organiseert deze week om te laten zien dat zij opkomen voor de homoseksualiteit in de maatschappij.

1 reactie op “De roze deur staat verder open”

 1. hoi sas ik heb je artikel gelezen best wel goed zo
  vermaak je je een beetje ik mis je wel hier met wie moet ik nu weer gekke dingen uithalen maar ja jij ging
  ik heb mij heftruck gehaald. alleen wat ik er mee ga doen weet ik nog niet.

  ik hoor nog wel even van je want volgens mij is dit niet echt de bedoeling van deze site.

  groet nicoline en ga zo door.