• Facebook

  • Twitter

  • Left_Skyscraper_160x600

  • Validator w3.org

  • Large Skyscraper 01

  • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – Het Koninkrijk is morgen getuige van iets wat de geschiedenisboeken ingaat. Morgen draagt koningin Beatrix haar troon over aan haar zoon kroonprins Willem-Alexander. Dit is tevens de dag dat we voor de laatste Koninginnedag vieren en Curaçao pakt groots uit.

 
Sinds een aantal weken kleurt het eiland steeds meer oranje. Uiteraard staan er voor morgen heel wat activiteiten en feestjes op het programma. Hieronder volgt een overzicht van een reeks activiteiten:

FRISS
Vanaf 14.00 uur zorgt FRISS voor ‘verfrissing’ op de parkeerplaats van Vigilante in Pietermaai. Een dik soundsysteem in de openlucht met veel vette muziek, verzekert organisatie Simple. De line-up ziet er als volgt uit: Joey Bananas (Marks Mellow), Luuk Roks (Marks Mellow), Mig (Friss), dj MP (Friss), Islandman (Friss) en een mystery guest. FRISS gaat door tot middernacht.

Nieuwestraat
Tot in de late uurtjes wordt morgen geswingd in de Nieuwestraat. Vanaf 09.00 uur barst het Koninginnedag programma lost. Midden in de straat wordt live verslag gedaan door Dolfijn FM en kunnen de plechtigheden in Nederland via schermen worden gevolgd. De hele straat is verder gevuld met kraampjes. Voor de kids zijn er de kinderspelen en vinden op de kidsstage diverse (interactieve) voorstellingen plaats. Later op de middag zorgt de band Sleeves voor een spetterende live show.

Online koopjesmarkt
Wie geen zin heeft om in de zon te snuffelen bij de kraampjes die in Punda en Otrobanda, kan terecht bij de eerste Curaçaose snuffelmarkt koopjescuracao.com. Op de site zijn allerlei snuisterijen te vinden voor onder andere je huis en de tuin.

Brionplein
Het Brionplein gaat tijdens de laatste Koninginnedag ook compleet uit zijn dak. Vanaf 09.00 uur gaat in Punda en Otrobanda de vrijmarkt open. Tot 19.00 uur worden dan allerlei snuisterijen en lekkernijen aangeboden. Tussen 11.00 en 15.00 uur zijn er diverse activiteiten en entertainment gepland. Onder meer Diverse Sauzen, Levi Silvani, Junior Orchestra en de blazers van Boeren Blaaskapel op het podium. Klokslag 12.00 uur worden 35 kanonslagen afgevuurd. Om 13.30 uur wordt tegelijk de andere landen in het Koninkrijk gezamelijk het Koningslied gezongen.

Parades
Ter gelegenheid van de viering vindt er ook een mini-seúparade en carnavalsoptocht. De seúparade wordt begeleid door Kantadó Mayó Furgel Wijngaarde en vertrekt vanaf het Wilhelminaplein, richting Breedestraat en de Emmabrug om vervolgens te eindigen op het Brionplein. Tumbakoning Djuric Virginie staat aan het hoofd van de carnavalsoptocht die loopt van de Mega Pier richting de Pater Euwensweg, de rotonde Lucina Da Costa Gomez, De Rouvilleweg om ook te eindigen bij het Brionplein. Nadat de seúparade is aangekomen op het Brionplein, keren zij weer terug naar het Wilhelminaplein waar publiek wordt getrakteerd op een stuk taart. Na 18.00 uur zet Plein Cafe de boxen op z’n hardst voor de muziek van dj Ricky Morales.

Eten geblazen
Voor wie zich alleen te goed wil doen aan heerlijke gerechten, kan terecht bij de International Food & Family Festival bij Rust & Burgh. Twee dagen lang worden de meeste lekkere gerechten bereid. Tusssendoor is er ook tijd voor spelletjes en kun je in de prijzen vallen. Morgen en woensdag start het eetfestijn om 11.00 uur en gaat door tot 22.00 uur.

Queen’s Day
Bij Saint Tropez Ocean Club begint het Koninginnefeest om 12.00 uur. Het publiek wordt lekker gemaakt met een bikini contest, body painting en een barbecue. De muziek wordt verzorgd door dj Fai-Oz en dj Paco, de mc van het feest is de welbekende Tony Castro.

Become Mambo Beach
Mambo Beach gaat ‘s avond nog even door met feestvieren. Na de movienight die 21.00 uur start, worden de boxen op z’n allerhardst gezet en knalt de muziek van dj Cor over het strand.

www.versgeperst.com