• Facebook

  • Twitter

  • Left_Skyscraper_160x600

  • Validator w3.org

  • Large Skyscraper 01

  • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – De Koningsspelen zijn zowel in het Europese als Caribische gedeelte van het Koninkrijk officieel geopend. Vanmorgen op de Sint Albertus College stonden de leerlingen in oranje t-shirtjes de premier en waarnemend gouverneur op te wachten om gezamelijk de spelen te openen.

Het nationaal inhuldigingscomité Curaçao stond samen met demissionair premier Daniel Hodge en waarnemend gouverneur Adèle van der Pluijm-Vrede op het schoolplein. De leerlingen omringenden de delegaties waarna de melodie van het Nederlands volkslied ten gehore werd gebracht.

Opening
Een groepje kinderen speelden vervolgens op andere de blokfluit het volkslied van Curaçao, waarbij de andere leerlingen uit volle borst meezongen. Na een korte regenbui volgde het spannendste gedeelde, de opening van de spelen. Hodge en minister Sherwin Josepha (Sociale Zaken) stonden op het schoolplein klaar met een voetbal en honkbal. Twee leerlingen stonden lijnrecht tegenover hen. Na de aftelling trapte de premier de bal en gooide Josepha de honkbal.

Koningsspelen
Zowel de Van der Pluijm-Vrede als Hodge en Josepha spraken nog een woord van dank uit naar de leerlingen. In totaal doen 64 scholen mee aan de spelen. De Koningsspelen worden in het kader van de troonswisseling van kroonprins Willem-Alexander gehouden. Dinsdag 30 april draagt de dan nog koningin Beatrix de kroon over aan haar zoon.

www.versgeperst.com