• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

aftrap Curacao North Sea JazzCURAÇAO – De organisatie van het Curaçao North Sea Jazz Festival CNSJ hebben weer een aantal namen vrijgegeven. Op 30 en 31 augustus staan ook de veteranenband Toto, Paul Anka, Pernell Saturnino and Friends featuring Miguel Zenón op het festival. Een bekende artiest van vorig jaar keert ook weer terug: Marc Anthony.

Rosanna, Africa, Pamela, Stop Lovin You stuk voor stuk klassiekers. In de 35 jaar dat Toto bestaat, hebben ze ruim 35 miljoen albums verkocht en meerdere Grammy’s op hun naam gezet. De band is niet weg te denken van de muzikale wereldkaart.  Niet alleen Toto’s eigen producties zijn enorm succesvol, maar ook de samenwerkingen met grootheden als Michael Jackson, Stevie Wonder, Miles Davis, Aretha Franklin, Elton John, Pink, Paul McCartney, Santana en Lionel Richie. De band neemt je vrijdag 30 augustus mee terug in de tijd met hun hits.

Paul Anka
Dit doen maar weinig artiesten hem na: zanger Paul Anka (1941) is inmiddels bezig aan zijn zesde (!) decennium als artiest. Hij is wereldberoemd geworden met hits als Diana, Put Your Head On My Shoulder en Puppy Love. Ook als componist heeft Anka vele grote hits op zijn naam staan; hij maakte de Engelse tekst van Sinatra’s My Way en schreef onder meer voor en met Buddy Holly, Tom Jones en Michael Jackson. Speciaal voor zijn concert op Curaçao neemt Anka zijn Big Band mee voor een optreden op zaterdag 31 augustus.

 
Marc Anthony
Vorig jaar stond hij met de speciale band All Star Friends die door Sergio George is samengesteld, op het podium van het CNSJ en bracht het publiek naar een hoogtepunt. Maar toch wil het festival graag een solo optreden van de salsa-artiest en stond dan ook al een lange tijd op het verlanglijstje. Zaterdag 31 augustus staat Anthony op het podium om nogmaals het publiek uit zijn dak te laten gaan.

Pernell Saturnino
Op de laatste dag van het festival speelt Grammy-award winnaar percussionist Pernell Saturnino in zijn thuisland Curaçao met Miguel Zenón. Zénon is een fabuleuze altsaxofonist. Saturnino speelt internationaal met diverse befaamde artiesten zoals Danilo Perez, Paquito D’Rivera en het David Sanchez Quintet.

Israel & New Breed
Op zondag 25 augustus kan iedereen genieten van een uniek gospel concert op het Brionplein van Israel & New Breed. De charismatische zanger Israel Houghton combineert elementen van gospel, jazz, latin en rock. In met name Noord-Amerika is Israel enorm bekend om zijn genre overschrijdende en vibrerende muziek. Een show die je niet mag missen.

Tickets
Kaarten voor het festival kosten 205 dollar en zijn verkrijgbaar via 522-JAZZ. Gedrukte kaarten zijn te koop bij Mobile Planet, Mensing’s Caminda, Tik-Tak en 24 uur uit de muur

5 reacties op “Terug naar Afrika met Toto”

 1. Sjors,

  Ze spelen niet allemaal tegelijk, delen overlappen weliswaar, maar je loopt van de een naar de ander, waar je maar zin in hebt. Veel artiesten zijn heel bekend, alleen misschien niet voor jou…maar wel in de muziek wereld 🙂
  Misschien ben je niet goed bekend met het principe van het festival?

 2. @Wel blij met CSNJ, Hmm maar wat heb je aan zoveel artiesten als ze op het zelfde tijd optreden? Je kan ze niet allemaal zien..daartegen doen er ook niet bekende artiesten mee.

 3. Erwin Schurg, de prijs voor een kaartje is zeker geen hoofdprijs als je bedenkt dat je ruim 12 wereldartiesten ziet op 1 avond. Neem daarbij de geweldige voorzieningen en t is echt een weggeefprijs.

  Het CNSJ is nog steeds van ongekend hoog nivo en heel bijzonder voor Curacao en de regio. Maar ja, helaas zijn mensen erg snel verwend en worden ze erg snel ontevreden. Erg jammer. Maar je hoeft niet te gaan hoor! Genoeg mensen die er wel van kunnen genieten!

 4. Valt mij op dat Curacao North Sea Jazz veel artiesten aantrekt die met een rollator het podium moeten worden opgereden, artiesten wiens hoogtijdagen in de 80, 70 of zelfs 60 lagen. Dat is niet alleen dit jaar maar ook de vorige jaren (Stevie Wonder, Sting, enz.)

  Waarschijnlijk komen ze daarom voor een appel en en ei en wat consumptiebonnen naar Curacao, maar toch moeten bezoekers wel de hoofdprijs betalen.

 5. Terug naar Afrika op Curacao???