• Facebook

  • Twitter

  • Left_Skyscraper_160x600

  • Validator w3.org

  • Large Skyscraper 01

  • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – Gisteren, op World Earth Day, is de nieuwe serie natuurdocumentaires ‘Ecosplash’ in premiere gegaan. Bij stichting NAAM werden de ruim 120 gasten getrakteerd op twee afleveringen van de documentaire. De serie is bijzonder omdat er uitsluitend wordt ingegaan op de lokale natuur.

De serie wordt dan ook aan het begin van het komende schooljaar samen met een lespakket aan alle lokale scholen gedoneerd. Michelle da Costa Gomez, scriptschrijver en presentratrice van documentaire, verwacht dat de scholen van het funderend onderwijs het lespakket snel gaan oppakken. “Maar de documentaire is ook heel geschikt voor het voortgezet onderwijs, aangezien er weinig tot geen lesmateriaal is over de lokale natuur. Kinderen krijgen dan toch sneller binding met natuurvakken”, zegt Da Costa Gomez.

Lokale natuur
De documentaireserie Ecosplash: Kòrsou Salbahe bestaat uit zes afleveringen van ongeveer vijftien minuten waarbij in elke aflevering wordt ingegaan op een aspect van de lokale natuur. Dit zijn natuur in de berm, natuur ver in de mondi, waterbron van leven, vogels, eten en gegeten worden en de invloed van de mens op de natuur. De serie is een productie van Curaçao Footprint Foundation en is gefinancierd door Prins Bernhard Cultuurfonds, Curassavica N.V., Curaçao Footprint Foundation en TeleCuraçao.

Begin
Da Costa Gomez, voorzitter van Curaçao Footprint Foundation, is tevreden over de opkomst op de premiere avond en over de reacties op de documentaire. Glunderend vertelt ze dat dit nog maar het begin is. “De volgende serie gaat over de onderwaterwereld en we willen ook op de andere eilanden gaan filmen.” Maar voor nu kunnen kijkers de eerste zesdelige serie vanaf 29 april elke maandag om 21.15 uur bewonderen op TeleCuraçao. Het is de bedoeling om de serie in de naaste toekomst Nederlands- en Engelstalig te ondertitelen.

Expositie
Na de premiere is de gelijknamige foto-expositie geopend. De natuurfoto-expo van fotogroep Photographus Naturalis Humanoid, bestaande uit deelnemers van de workshop natuurfotografie die vorig jaar door de stichting werd georganiseerd, trok veel bekijks. De foto’s van deelnemende fotografen Henny Klein Klouwenberg, Pet Holman, Anneke Polak, Miriam Jonker, Solange Hendrikse, Timmy Harms, Miranda van Boven, Michelle da Costa Gomez en Leon Pors zijn ook te koop. De expositie is tot en met maandag 13 mei te zien in het gebouw van stichting NAAM tijdens kantooruren.

Foto’s: Aruna Jhagru

www.versgeperst.com