• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – Guus Meeuwis staat volgende week op Koninginnenacht met zijn Groots Overzee-concert op Kokomo beach. Een ‘Grootse’ show van drie uur, een ‘Grootse’ band inclusief blazers en een ‘Groots’ podium. Versgeperst.com sprak met de zanger over zijn optreden op het eiland.

Dit is niet de eerste keer dat de Brabantse zanger naar Curaçao komt. In de voorgaande jaren heeft Meeuwis al een aantal keren opgetreden bij Mambo Beach. Maar nog nooit zo ‘Groots’ als nu. Sinds 2006 geeft Meeuwis de stadionconcerten ‘Groots met een zachte G’ in Nederland, waartoe dit concert op Kokomo ook hoort. Met een ‘Grootse’ band inclusief blazers en een ‘Groots’ decor moet dit concert een heel andere belevenis krijgen dan voorgaande optredens.

Curaçao
“Als ik op Curaçao aankom is een gedeelte van de band en crew al op het eiland. Hopelijk liggen zij dan gelukzalig bij het zwembad met een cocktail erbij. Dus het eerst wat ik wil doen als ik hier voet aan wal zet, is even gezellig met hun gaan zitten en een drankje doen. Elkaar even goed in de ogen aankijken en klinken op een hele mooie week.” Ondertussen kent de zanger het eiland al aardig geeft hij aan. Zijn favoriete plekken? “Bij Mambo heb ik het natuurlijk altijd heel goed kunnen vinden. Maar daarnaast vind ik Porto Marie en Cas Abou heel leuk. Ik kan sowieso mijn weg op het eiland wel goed vinden. Maakt niet zozeer uit waar het precies is, als het maar ontspannen is. Mijn favoriete gerecht hier is kreeft. Heerlijk!”

Glimlach
Op de vraag of hij er een beetje zin in heeft, heeft de zanger snel zijn antwoord klaar: “Dat is een understatement!”, reageert de enthousiaste Brabander lachend. “Ik heb er onwijs veel zin in! We hebben al een flink aantal optredens gedaan over de afgelopen jaren en nu wilden we het net even anders aanpakken. En volgens mij hebben we daar een perfect mooie plek voor gevonden. Ik denk dat het één van de leukste ervaringen wordt die ik ooit heb gehad. Alleen al de omstandigheden, de setting en het vooruitzicht dat we met een volle bezetting komen met onder meer Gers Pardoel en dit circus mogen neerzetten bij jullie op Curaçao… ik kijk er gewoon echt heel erg naar uit. Soms als je ergens hoge verwachtingen aan stelt kan het alleen maar tegenvallen, maar dat gaat nu niet gebeuren. Het wordt gewoon echt zo leuk als ik denk, of nog beter. Een zeer relaxte, schitterende avond, waar ik aan het eind van het concert met een glimlach van oor tot oor van het podium stap. “

Verrassingen
De Groots met een zachte G-concerten in Nederland staan bekend om de verrassingen tijdens het concert. Zo kwam in 2012 tijdens één van de concerten opeens de Nederlandse rockgroep Golden Earring het podium op lopen. En zo staan er ook een aantal verrassingen gepland voor het Groots Overzee concert. Maar dat houdt Meeuwis graag als verrassing: “We hebben net het nieuwe album, Het kan hier zo mooi zijn, afgemaakt. Dus we gaan onder andere het één en ander laten horen van de nieuwe plaat. En we zijn van plan één en ander wat meer in de sfeer van het eiland te zetten, een Caribisch tintje. Maar meer zeg ik niet. Ik vind het zonde om al wat weg te geven. Het verrassingsaspect maakt het
juist nog leuker.”

Het kan hier zo mooi zijn
Onlangs is Meeuwis’ laatste single, Het kan hier zo mooi zijn, uitgekomen van het gelijknamige album. “De single is een voorzichtige manier om de mensen te zeggen, dat als we een beetje normaal doen, het leven er alweer een stuk leuker uitziet. Dat het niet zoveel zin heeft een kort lontje te hebben”, zegt de zanger bedachtzaam. “Eigenlijk is de vraag of we allemaal een stukje aardiger tegen elkaar kunnen zijn, want dan kan het hier zo mooi zijn.”

Gers Pardoel
“Ik heb Gers twee à drie jaar geleden leren kennen en langzaamaan is een vriendschap ontstaan. Ik ben dan ook erg blij dat hij er weer bij is. Ik houd ontzetten van zijn muziek en het is gewoon een onwijs leuke kerel om erbij te hebben. Hij past goed bij ‘Groots met een zachte G’, al is het alleen al om zijn naam en het feit dat hij ook een Brabander is. Maar het is vooral een goede samenwerking. De muziek die ik maak en de Nederhop die Gers maakt. We zitten in twee verschillende werelden en die blijken elkaar goed te kunnen vinden en aan te vullen.”

Een miljoen
Met de ‘Groots met een zachte G’-concerten in Nederland, heeft Meeuwis ondertussen al meer dan één miljoen bezoekers binnengehaald. “Als je mij dat acht jaar geleden bij het eerste concert had gezegd, dan had ik je waarschijnlijk hard in je gezicht uitgelachen… Niet eens waarschijnlijk!”, gaat hij lachend verder. “Dat is dus wel een droom die uitkomt ja. Maar dat was het bij het eerste concert al. En dan blijft het, bij elk concert weer, een droom die uitkomt. Heel bijzonder. Mijn band en ik genieten er nog steeds erg van want we mogen doen wat het leukste is; muziek maken. We komen op heel veel leuke plekken waar, als het goed is, iedereen blij is ons te zien optreden. Daarnaast hebben we ook gewoon een erg goede band met elkaar en delen de liefde voor muziek. We proberen elkaar ook steeds uit te dagen en beter te maken. Dat houdt het fris en fruitig.”

Sfeer
Het publiek draait niet om de aantallen, maar het gaat mij erom dat het een geslaagde avond wordt. Dat er een goede sfeer is en dat men het naar zijn zin heeft. De ene keer is dat met heel veel mensen, de andere keer met minder. Ik weet dat het lastig is om het optreden in Eindhoven te vergelijken met het aankomende optreden op Kokomo Beach, maar wat we wel kunnen doen is het gevoel wat er hing in Eindhoven, de sfeer van gezelligheid en samenhorigheid, naar het eiland te brengen. We hebben de omstandigheden waar we in mogen spelen al mee. Op het strand tussen de palmbomen met een cocktail in je hand. Ja, dan kan het bijna niet fout gaan denk ik zo.”

Kaartjes
Groots Overzee vindt tijdens aankomende maandag plaats tijdens de laatste Koninginnenacht op Kokomo Beach. Kaartjes kosten 75 gulden en zijn online kaarten verkrijgbaar via www.GuusMeeuwisCuracao.com. Gedrukte kaarten zijn verkrijgbaar bij Albert Heijn Zeelandia, Van den Tweel supermarkt Jan Thiel, Bruna Zuikertuintje en Kokomo Beach. VIP-pakketten en groepsarrangementen zijn uitsluitend via de website verkrijgbaar.

3 reacties op “‘Ik heb er onwijs veel zin in!’”

 1. Er schijnen vooral veel vliegen op af te komen.
  Mij niet gezien, ik laat het groots aan me voorbijgaan.

 2. @ hendrik.
  Nou en, je hoeft er niet heen, altijd wat te zeuren, bah.

 3. Ja, met die ticketprijzen zou ik er ook zin in hebben.

  Zelfverrijking heet dat.