• Facebook

  • Twitter

  • Left_Skyscraper_160x600

  • Validator w3.org

  • Large Skyscraper 01

  • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – Wereldwijd wordt morgen Earth Day gevierd. In dit kader opent de Curaçao Footprint Foundation een natuurfoto expositie van de fotogroep Photographus Naturalis Humanoid. Daarnaast zend Telecuraçao vanaf 29 april de zesdelige natuurdocumentaire ‘Ecosplash: Kòrsou Salbahe’ uit.

Fotogroep Photographus Naturalis Humanoid gaat geregeld samen op pad om natuurfoto’s te maken. De expositie is hier het resultaat van. Deelnemende fotografen zijn; Henny Klein Klouwenberg, Pet Holman, Anneke Polak, Miriam Jonker, Solange Hendrikse, Timmy Harms, Miranda van Boven, Michelle da Costa Gomez en Leon Pors.

Expositie

De expositie is vanaf aanstaande dinsdag tot en met maandag 13 mei te zien in het gebouw van stichting NAAM tijdens kantooruren. Alle foto’s van de expositie zijn te koop. Meer informatie over de fotografen en de foto’s is te vinden op de website van Curaçao Footprint.

Natuurdocumentaire
De documentaireserie bestaat uit zes afleveringen van ongeveer vijftien minuten waarbij in elke aflevering wordt ingegaan op een aspect van de lokale natuur. Dit zijn; natuur in de berm, natuur ver in de mondi, waterbron van leven, vogels, eten en gegeten worden en de invloed van de mens op de natuur. Vanaf 29 april wordt de serie elke maandag om 21.15 uur uitgezonden. De serie is in het Papiamentu en wordt aan het begin van het komende schooljaar op dvd aan alle lokale scholen gedoneerd. De serie kan uiteindelijk ook op dvd bij de stichting besteld worden.

1 reactie op “Expositie en documentaire voor Earth Day”

  1. Vraag me soms af hoe lang Moeder Aarde ons nog als kind wil.