• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – In het kader van de 150-jarige afschaffing van de slavernij in het Nederlands Caribisch gebied, organiseert Darling Tours een ‘slavernij-tour’. De bus tour gaat langs historische plekken die een rol hebben gespeeld in de slaventijd. De tour vindt plaats op zondag 5 mei.

Tijdens de tour wordt in de bus poëzie en gezang ten gehore gebracht, die de droevige periode in de geschiedenis levendiger naar voren brengen.

Deelname
Om 09.00 uur gaat de tour van start bij de begraafplaats van Janwe tegenover de Girobank en duurt ongeveer vier uur. De kosten zijn 40 gulden, dat is inclusief transport, drank en een snack. De betaling moet voor 1 mei rond zijn. Voor deelname kan je bellen met 672-2594 of 522-0014 na 18.00 uur.  Dit kan ook via de Facebookpagina van Darling Tours of via darlingtours.cur@gmail.com

3 reacties op “Bustour historische slavernij plekken”

 1. @Marie montreux, hou toch op met geschiedvervalsing om bestwil.
  Dan hadden ze maar niet met hun grote boten naatoe moeten gaan!
  Als ze niet met hun grote boten daar naartoe waren gegaan was iedereen in eigen land gebleven.

  Er waren een paar slaven verkocht maar dat wil niet zeggen dat dit 300 jaar lang het geval was en TOEVALLIG ook overal waar de blanken verscheen in Afrika.

  Geschiedenis vervalsen om misdrijven tegen de mensheid goed te praten is bijna erger dan de misdrijf.
  Geschiedenis vervalsen is het laagste wat men kan doen.

 2. Zo’n afrikatour is inderdaad hoog nodig. Laat zien hoe de afrikanen hun krijgsgevangenen van andere volken tot slaaf maakte en maar al te graag doorverkochten aan de ‘blanken’ en hoe ze toen ze door hadden dat daar geld te halen viel, maar al te graag hun eigen dorpen plunderden om maar meer slaven aan de blanken te kunnen leveren. Net als Ans van Dijk, walchelijke eigenvolksveraders

 3. Is het niet mogelijk om de tour te beginnen aan de westkust van Afrika, met een demonstratie van het plunderen van dorpen, wegvoeren van slaven, misbruik van slaven aan boord van schepen, simulatie van verkrachtingen, toneelstuk van openbare verkoop van slaven op de Handelskade, tentoonstellen van foto’s van gemartelde slaven, de opstand van Tula nabootsen onder aanwezigheid van alle blanken (voorrecht van de happy few), exploiteren van kinderen nabootsen….maak er maar een groot feest van en dat allemaal voor de prijs van 1500 gulden, geheel verzorgd door Darling Tours (yes : Darling, dear Darling…). De tour wordt afgelsloten met een snack aan de snekbar.