• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – Flinx Recruitment Expo Dutch – Caribbean (FRED) organiseert van 23 tot en met 26 mei een beurs in het WTC in Rotterdam waar Caribische Nederlanders in contact kunnen komen met verschillende Caribische bedrijven. “We hebben onze academici hier hard nodig”, aldus de organisatie van FRED.

De beurs start op 23 mei met het FRED Company Dinner. Tijdens dit bedrijvendiner is er de gelegenheid voor lokale talenten in contact te komen met vertegenwoordigers van verschillende Caribische bedrijven. Op 25 mei is er de FRED Job Fair, waar bedrijven en organisaties bezoekers van informatie voorzien. Daarnaast zijn er workshops en een symposium met als thema ‘The Netherlands versus the Dutch Caribbean: Who scores the winning goal?’. Op 26 mei, de laatste dag, eindigt FRED 2013 met de FRED Company Interviews; één-op-één interviews tussen de deelnemende bedrijven en geselecteerde kandidaten.

FRED
FRED houdt zich bezig met het recruiten van ‘Dutch Caribbean Professionals’ in het buitenland. Volgens de organisatie ervaren veel afgestudeerde Caribische Nederlanders onzekerheid over een baanperspectief op hun geboorte-eiland. Met dit evenement hoopt FRED bedrijven en professionals met elkaar in contact te brengen om deze onzekerheid weg te nemen. “Niet alleen Curaçao, maar ook Aruba, Bonaire, Sint Maarten, Saba en Sint Eustatius hebben onze academici hard nodig”, zegt de organisatie.

Bedrijven
Deelnemende bedrijven zijn onder andere: Giro Bank en de SOAB, Bearing Point Caribbean, Curaçaose Dok Maatschappij, Curaçao Pilot Organization, The Ritz Carlton Aruba Hotel, The Marriott Curacao Beach Resort, The Marriott Aruba Resort, HBN Law, Insel Air, Kooyman, PWC, Social Health Insurance St. Maarten, St. Maarten Medical Center, Van Eps Kunneman VanDoorne en WEB Aruba. Tevens zullen meerdere organisaties uit verschillende branches aanwezig zijn.

Deelname
Registreren voor deelname moet voor 25 april en kan via de website van FRED. Hierbij moet je een volledig ingevuld CV insturen en kan je je aanmelden voor het bedrijfsdiner, workshops en gesprekken. Registratie en deelname is gratis.


Quincy Sintiago, mede-organisator FRED 2013

15 reacties op “Cariben heeft academici hard nodig”

 1. De vorige regering wist anders te melden dat academici tweekoppige draken waren. Dat vertelde de minister van onderwijs. Ook deed deze regering zijn best om critici weg te werken..

 2. @juni

  kun je de link geven waarop dat onderzoek staat? Ben erg benieuwd.
  en : studenten van papiamentstalige scholen scoren beter…
  scoren beter dan wie? Dan Albanezen? dan Eskimo”s? Dan mensen die geen school hebben gehad?

 3. @ Juni. Er bestaat onderzoek waaruit blijkt dat studenten die vanuit papiamentsalige scholen komen in Nederland beter scoren.

  Is dat het eigen onderzoekje van Frank Martinus Arion?

 4. @juni, aub bronvermelding..

  Ik zie alleen maar ouders die hun kinderen op een Nederlandstalige school willen

 5. ————ing. Shernon Osepa, BBA, MSc————-
  Korsou heeft WERKERS en NADENKENDE DOENERS nodig die doen wat ze afspreken, NEE durven zeggen en zich niet laten omkopen en dat zijn meestal NIET de TITELGEILE oldskool guys zoals …. mooi voorbeeld:
  ———-ing. Shernon Osepa, BBA, MSc ———–

 6. @ Peter Bon: Je zeurt! Ken je de getallen wel? Er bestaat onderzoek waaruit blijkt dat studenten die vanuit papiamentsalige scholen komen in Nederland beter scoren.

 7. Voor Curaçao gat het probleem van academici die geen baan krijgen in de toekomst steeds minder spreken. Met papiamentu als taal zullen steeds minder personen deze titel halen. Als ze het al redden dank zij hun studie in een vreemde taal zijn zij zo vervreemd van de hier heersende cultuur dat zij zelf weinig animo zullen hebben om hier te komen werken. Voor de drop out academici zijn er voldoende banen in de politiek en bij de overheid NV’s.

 8. Ik heb een aantal van deze bedrijven als gemaild maar geen reactie van hun gekregen of ze hadden geen passende functie voor mij.. ik werk in Nederland voor een internationaal logistiek bedrijf..

 9. @beschaamje. NL Paspoort al ingeleverd ? Cura paspoort al aangevraagd?

 10. met alle respect.
  niet meer academici
  gewoon mensen aannemen die over een boerenverstand beschikken
  dan gaat het land en ook veel bedrijven vooruit
  uts,curoil,aqualectra -wat hebben de academici bereikt
  ellende en nog eens ellende

 11. @ M.Isenia: Je hebt het helemaal door

  Iedereen heeft het over mensen aannemen uit Nederland. Een drietal aan problemen

  1. Er is een groot verschil tussen vraag en aanbod.; veel studenten hebben toendertijd voor vage studies gekozen, puur om geen wiskunde e.d. meer te krijgen. Management Economie en Recht en dat soort spullen, met de consequentie dat je weinig/niks kan, kent of weet. Dat hebben bedrijven op Curacao niet nodig, ze zijn niet klaar voor dat soort moderne draaien. Face the consequences of your choice.

  2. Veel studenten en afgestudeerden denken niet verder dan “een baan krijgen”. Als je echt terug wil komen, hou je mond, kom hier en neem de zweepslagen net als @Shay. Anders: Je bent slim genoeg om je eigen bedrijf/baan te creeren. Grow up!

  3.Op Curacao praat men mooi. Ben je zo snel vergeten dat wij hier van mooie praatjes houden en tenslotte niks doen? Je bent toch hier geboren? Man up. In the real world there are no bandaids or kisses from Mommy!.

  Zoals alle goeie ideen financiering kunnen krijgen kunnen goeie kandidaten een baan krijgen.

  Echte goeie projecten financieren zichzelf, echte goeie kandidaten kunnen voor hun eigen werk/baan/bedrijf zorgen.

  Ik zit al twee en en half jaar op Curacao en heb binnen 1 maand een baan gevonden. Nu heb ik ook mijn eigen bedrijf. Ik ben zeker niet de slimste: Wat houdt jouw tegen?

 12. @ Beschamend. En dat allemaal om het woord allochtoon uit te bannen. Het is ook nooit goed en het zal ook nooit iedereen tevreden stellen.

 13. @shay, Dit zijn ook meer vakantie tripjes voor mensen. Er worden vrijwel geen mensen aangenomen

 14. is er iemand die kan uitleggen wie Caribische nederlanders zijn? naar mijn weten zijn Bonairianen, Statianen en Sabanen de zogenoemde Caribische nederlanders, wat dat ook moge inhouden. niet veel, dacht ik zo. sinds wanneer hoort Curaçao ook bij die hele rare constructie dat Caribisch Nederland genoemd wordt?(NL is namelijk niet gelegen in de Caribische zee, maar bijna 10.000 km hier vadaan in de Noordzee..)
  bij deze weigert ondergetekende pertinent als Caribische nederlander aangesproken te worden. ik weiger caribische nederlander te zijn. ik ben Curaçaoënaar, YDK of Curasoleño. hoe durft men ongevraagd de Curacaoënaars als Caribische Nederlanders te definiëren? ik dacht dat Curaçao tot nu toe als autonoom eiland in het koninkrijk fungeerde.

 15. Leuk concept, maar mijn ervaring is niet echt positief. Je legt contacten, spreekt een hoop mensen en bedrijven, allemaal positief…..mooie woorden etc maar als je later contact legt en eenmaal naar Curacao verhuist…..nada! Dan wordt je gewoon doorverwezen naar hun website voor vacatures of hoor je maandenlang geen woord etc….Kortom geen positieve eravaring met het leggen v contacten @ Fred in NL en daarna verhuizen naar Curacao. Ka volgens mij echt beter.