• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – De Balie in Amsterdam zet morgenavond een Caribische schrijver centraal. De avond staat in het teken van het oeuvre van de Curaçaose schrijver Frank Martinus Arion (1936). Arion schreef meerdere romans, essays en gedichten. Hij maakte in 1974 zijn literair debuut met de roman Dubbelspel.

De Balie kondigt een ‘literaire en culturele avond’ waarin essays en gedichten worden voorgedragen door Aart Broek, Giselle Ecury, Walter Palm, Igma van Putte, Wanda Reisel, Collin Schorea en Paulette Smit. Margi Martinus, dochter van de schrijver, en de Tambú Papia spelers doen een muzikale bijdrage.

Debat
Bij het grote publiek is Dubbelspel het bekendste boek geworden. Arion draagt zijn in 1974 met de Van der Hoogtprijs bekroonde boek Dubbelspel, op aan ‘vrouwen met moed’. Dat is het onderwerp van het afsluitend debat. Gespreksleider is literair redacteur Arjan Peters.

Toegang
De aanvang is om 20.00 uur, de toegang bedraagt 10 euro. Studenten, CJP-pashouders en bezitters van een Stadspas betalen 7,50 euro. Je kunt 24/7 kaarten kopen via de website van De Balie.

4 reacties op “Culturele avond voor Frank Martinus Arion”

 1. @sjoerd,
  de overheid wil geen intelligent volk.
  het onderwijs wordt op een laag pitje gezet.
  wel gratis, maar geen kwaliteit.
  ze willen ook in de toekomt het volk van alles kunnen wijs maken.
  met alleen kennis van het papiaments kunnen er geen boeken gelezen worden en ook geen internet bekeken worden.
  is er een papaimentstalige kwaliteitskrant ?
  kortom papiamentstalig onderwijs houd het volk dom.
  hopi tristu

 2. Onze trots en schrijver, die als PS-lid zijn onderscheidingen maar niet zijn paspoort inleverde, maar wel vanwege de poen zijn boeken in het Nederlands publiceerde.

 3. @djabou, als je ouder bent van een kind dan zijn het nu verschikkelijke dagen. duizenden ouders willen hun kinderen op nederlandstalige of tweetalige scholen hebben maar er zijn te weinig plaatsen. De overheid wil ook niet naar de burger luisteren. Zet je wel te denken toch?

 4. Neem me niet kwalijk , ik was een beetje tegen papiamentu op school , zijn wij vooruit mee gegaan, ik hoop van wel . ik woon zo ver weg …