• Facebook

  • Twitter

  • Left_Skyscraper_160x600

  • Validator w3.org

  • Large Skyscraper 01

  • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – In het boek ‘De krukken zijn er korter’ van Ben Verbrugge, staan reisgedichten die de schrijver maakte tijdens zijn reizen door de Caribbean en Latijns-Amerika. Met 23 gedichten belijdt hij zijn liefde voor dit contintent en haar volken. Zo ook over de Curaçaose held Brion.

Vanuit Curaçao benutte Verbrugge al zijn vakanties om reizen te maken door Noord-, Midden- en Zuid-Amerika, waar hij landen bezocht die hem al sinds zijn jeugd fascineerden. Dankzij die reizen, de door hemzelf gemaakte foto’s en daarbij behorende gedichten en een niet aflatende nostalgie is dit boekje ontstaan. ‘De krukken zijn er korter’ is verkrijgbaar bij boekhandel Mensing’s Caminada.

Schrijver
Verbrugge (1942) was in de jaren ’70 werkzaam als leraar Spaans op Curaçao. Hier stond hij als voorzitter van de Comissie van Goede Diensten aan de wieg van de onderwijsvakbond VLC, wat nu bekent is als SITEK. Ook richtte hij het vakbondsblad Karamba op, waarvan hij enige tijd hoofdredacteur was en waarin hij de rubriek Carila verzorgde. Deze rubriek bestond uit culturele en politieke artikelen over het Caribisch gebied en Latijns-Amerika.

1 reactie op “Liefde voor het continent en haar volkeren”

  1. Een fantastische gedichten rijk geïllustreerd met foto,s die een duidelijk beeld geven over de reizen die de schrijver heeft gemaakt. Een aanrader voor reizigers die ook die richting op gaan het is een poëtische reisgids door de mooiste delen van de wereld.