• Facebook

  • Twitter

  • Left_Skyscraper_160x600

  • Validator w3.org

  • Large Skyscraper 01

  • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – Drie teams van vijf VSBO techniekstudenten gingen afgelopen zaterdag de strijd met elkaar aan in de Talent Competition Curaçao II. De studenten moesten aan de hand van een werktekening een ‘Quiz kast met tafel voor drie deelnemers’ maken. Het team bestaande uit studenten van FEFFIK, won de eerste prijs.

Tijdens de wedstrijd kwamen bijna alle disciplines uit de opleiding aan bod zoals elektro, timmeren, metaal en schilderen. Na een korte briefing en het bestuderen van de opdracht konden de taken worden verdeeld. Naast vakkennis, kwam de opdracht ook neer op inzicht, planning, creativiteit en samenwerking. Onder toeziend oog van jury en begeleidende docenten werd vijf uur keihard gewerkt in de praktijklokalen van de RK MTS. De jury, bestaande uit vakmensen en docenten, lette naast het eindproduct ook op aspecten als werkvoorbereiding, planning en afwerking.

Teams
Het winnende team, team C, van FEFFIK bestond uit: Fionah Sommer, Ryandel Walter, Dudley Fernando, Leado Goedgedrag en Esneider Monry Rosado. De tweede plaats was voor team B van de RK MTS bestaande uit Bjorn Basoe, Shendley Rosini, Luichairo Hart en Bryann Iltes. Ook de derde plek ging naar een team van de RK MTS, team A bestaande uit Rudson Pietersz, Inesly Sanchez, Dwayne Cijntje, Timothy de Koop en Christopher Agard.

Niveau
Het niveau en de inzet van alle deelnemers werd als bijzonder hoog ervaren. Door jonge mensen uit te dagen in wedstrijdverband kennis en competenties te tonen, wil men de belangstelling voor beroepen in de technische sector vergroten. De Talent Competition Curaçao wordt georganiseerd door Kenniscentrum Beroepsonderwijs Bedrijfsleven (KBB) in opdracht van het ministerie van Economische Ontwikkeling.


Alle deelnemende teams

www.versgeperst.com