• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – Willemstad is opgenomen in de lijst van ‘The World’s Most Colorful Cities’ van het Amerikaanse reismagazine Travel + Leisure. Onder de andere kleurrijke locaties zijn onder andere de stad Jaipur in India en Júzcar in Spanje. Deze laatste stad verfde in 2011 de huizen blauw voor de film The Smurfs.

De volledige lijst van vijftien steden is te vinden op de website van Travel + Leisure. “In vele gevallen is de oorsprong of inspiratie van de gekleurde locaties alleen nog te vinden in legendes. Hun ware herkomst is eeuwen geleden verloren gegaan”, aldus Sarah Khan, schrijfster van het artikel.

Willemstad
Rond 1800 werd Albert Kikkert door koning Willem I der Nederlanden, benoemd tot gouverneur-generaal van Curaçao en Onderhorigheden. De legende gaat dat hij niet lang na zijn aantreden opdracht gaf om alle witte huizen aan de baai en haven te schilderen in pasteltinten. Dit deed hij omdat hij zijn migraineaanvallen weet aan de weerkaatsing van de zon op de witte panden. Nadat dit gebeurd was, bleek dat Kikkert de eigenaar was van de enige verffabriek op het eiland die door deze actie zeer goede zaken had gedaan.

4 reacties op “Willemstad in lijst ‘World’s Most Colorful Cities’”

 1. ben er helemaal verliefd op wil nog wel een keer terug

 2. Goed om te horen, dit is positief nieuws.
  Stel je voor een leven zonder kleuren, wat zou leven saai, onaangenaam en deprimerend zijn!
  Kleuren doe een mens goed!

  Curaçao kleurvol: niet alleen de gebouwen, maar ook de bevolking zelf. Heerlijk!

  Het zal zonde zijn dat er zoveel kleuren zijn en toch geen gebruik van te maken!

  Colour will live forever!

 3. @ Don Picaflor. Daar staan we al op.

 4. Ik dacht zelf meer aan de World’s Most colorfull Politician’s List