• Facebook

  • Twitter

  • Left_Skyscraper_160x600

  • Validator w3.org

  • Large Skyscraper 01

  • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – De Yellow Robin Award is afgelopen zondag, de slotavond van het Curaçao Internationaal Film Festival, toegekend aan No quiero dormir sola. De film, ook wel bekend als She Doesn’t Want to Sleep Alone, komt van de Mexicaanse filmmaakster Natalia Beristáin.

8500 bezoekers zijn dit jaar naar de tweede editie van het Curaçao IFFR in The Cinemas gekomen. Organisator Fundashon Bon Intenshon en co-organisator International Film Festival Rotterdam zijn zeer verheugd met dit bezoekersaantal. Naast vertoning van 42 films, was er onder meer een optreden van het Dennis Aalse Youth Orchestra, Magic Lantern expositie, Q&A’s met regisseurs en verschillende workshops. Een derde editie van het festival staat al gepland van 3 tot en met 6 april 2014.

Winnaar
Beristáin wint naast de Yellow Robin Award een geldprijs van 10.000 dollar en selectie in de komende IFFR-editie. No quiero dormir sola, werd ingezonden door het filmfestival van Morelia waar de film bekroond werd als Beste Film. Het speelfilmdebuut van Beristáin is een ingetogen drama over eenzaamheid herinneringen en familiebanden. Het leven van de dertiger Amanda veranderd drastisch wanneer ze noodgedwongen voor haar alcoholische oma moet zorgen. Na een moeizame start blijken de twee vrouwen meer gemeen te hebben dan zij aanvankelijk dachten.

Yellow Robin Award
De Yellow Robin Award Competitie is bedoeld om talentvolle filmmakers uit het Caribisch gebied en de omringende Latijns-Amerikaanse landen te ondersteunen.Hiervoor waren vijf films geselecteerd door de regionale partners van het Curaçao IFFR: instituto Cubano del Arte e Indistria Cinematográficos (ICAIC), Trinidad & Tobago Film Festival, Jamaica Promotions Corporation (JAMPRO), Bahamas Film & Television Commission en het Morelia Fim Festival of Mexico (FICM). De jury bestond uit Rutger Wolfson (directeur van het International Film Festival Rotterdam), David Pinedo (filmcriticus en script advisor) en Bernadette Heiligers (tekstproducent en public relations expert).

Jongerencompetitie
In de jongerencompetitie Short Films, BIG Stories werden twee winnaars gekozen: de Juryprijs voor beste Fictiefilm ging naar La Trinitaria Marchita van Elyse Isebia en Inez Loods; de Juryprijs voor beste Muziekvideo ging naar AnwarBeatz feat. Gilberto van Anwar Braaf, Gilberto Morishaw en Jordan Isenia. Beide winnende teams ontvingen een geldprijs van Nafl. 1.000 en maakten nog kans op de Publiekprijs. Deze ging uiteindelijk naar Isebia en Loods. Zij mogen nu met een geheel verzorgde trip naar het 43e IFFR begin volgend jaar waar de winnende korte film zal worden vertoond.

Winnaar Yellow Robin Award 2013

www.versgeperst.com