CURAÇAO – Curaçao krijgt aandacht in Duitsland, zo meldt het Curaçao Tourist Board (CTB). Gedurende drie weken wordt campagne gevoerd om het eiland te promoten als bestemming. Dat gebeurt tijdens de uitzendingen van ‘Deutschland sucht den Superstar’ (German Idol), wat deels op Curaçao wordt opgenomen.

Het CTB ziet de campagne ‘Dushi Kòrsou’ als een belangrijke manier om de naamsbekendheid van het eiland te vergroten. Facebookgebruikers kunnen meer te weten komen over plaatsen op het eiland die aan bod komen in het Duitse tv-programma. Het doel was om de pagina 6.000 nieuwe ‘likes’ te bezorgen, inmiddels is de 10.000 overschreden. De actie wordt verzorgd door een Duits reclamebureau. In 2012 verdubbelde het aantal Duitse toeristen.


Foto: © RTL / Stefan Gregorowius

12 reacties op “Curaçao onder aandacht in Duitsland”

 1. Wat een goed plan! Dat het een succes moge zijn!

 2. trouwens een goed idee om curacao in duitsland te promoten.

 3. beste Anonymous,

  lees of kijk even naar onderstaande sites over de mentalitiet van djouw heilige duitse volk nog maar 65 jaar geleden……

  http://www.holocaust-lestweforget.com/nazicampsdutch.html

  http://www.auschwitz.nl/holocaust/massamoord/vernietigingskampen

  http://nederland-in-oorlog-in-fotos.clubs.nl/video/detail/54795_documentaire-over-de-jodenvervolging-en-vernietigingskampen

  veel succes

 4. @anonymous

  wat een gefrustreerdheid toon je met dit soort domme uitspraken.

 5. Fabelhaft! Urlaub suf dem schoenen Insel Curaçao!

 6. Yes we can. Curacao gefeliciteerd.

 7. @anonymous, je weet wel dat ze jouw soort daar niet echt mogen he..

  Deutschland uber alles!

 8. @ Anonymus. Het is te hopen dat ‘de dutch’ zoals u graag wenst Curaçao laten zakken ………..en niet alleen de toeristen. Curaçao heeft vooral dankzij ijverige en vooral wijze mensen zoals u hoogstpersoonlijk een gigantisch begrotingsoverschot, ja toch? Het Monaco van de Caribben 🙂

 9. Een show kan je wel aan die Duiters overlaten, maar hoe hou je minstens de gewonnen toeristen vast, want dat aantal loopt uit Europa terug en dat is echt niet de schuld van de toeristen, toch Gerrit?!

 10. goed zo, dan hopen we eindelijk van makamba tokkies als joop Stront, Tukker en de Geltdekkers verlost te worden. deutsland boven alles, down with the dutch.

 11. Ik heb de uitzendingen van dsds bekeken die hier op het eiland opgenomen zijn, ‘t is echt SUPER gefilmd.

 12. Das Insel ist super toll klasse! Ganz viel schone Damen und weiße Strände!