• Facebook

  • Twitter

  • Left_Skyscraper_160x600

  • Validator w3.org

  • Large Skyscraper 01

  • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – De prijswinnaars van de zwart-wit digitale fotografie wedstrijd zijn gisteravond tijdens de opening van de Magic Lantern expositie, dat onderdeel is van het Curaçao International Film Festival Rotterdam (Curaçao IFFR), bekendgemaakt. De jury moest een keuze maken uit ruim 700 foto’s.

Binnen de competitie waren vijf thema’s: Shapes, On the Road, Mr. Moonlight, People Who Need People en Abandoned and Forgotten. De organisatie van het Curaçao IFFR noemt niet alleen de kwantiteit, maar ook de kwaliteit van alle inzendingen behoorlijk hoog en is blij verrast met deze zeer geslaagde competitie.

Winnaars
De jury had eerst een selectie gemaakt van 30 foto’s waaruit weer de vijftien beste foto’s zijngekozen. De fotografen van deze foto’s zijn vervolgens uitgenodigd voor de opening van de Magic Lantern. De eerste prijs en een geldbedrag van 3000 gulden, is toegekend aan ‘Land (ver)rot’ binnen het thema Abandoned & Forgotten van A. Heijst. De tweede prijs met een bedrag van 1500 gulden, ging naar ‘Samen’ binnen het thema People Who Need People van Bea Moedt. De derde prijs ging naar ‘Curves’ binnen het thema Shapes van Monique van Meerwijk met een bedrag van 750 gulden.

Eervolle vermelding
Een bijzonder geval was de foto ‘Forgotten Krioyo Makes a Road to Experience…!’ van Marc Wollrabe, die werd ingezonden in de categorie Mr. Moonlight. Hoewel de jury vond dat deze foto niet goed paste binnen dat thema, was zij dermate onder de indruk dat zij de foto spontaan een Eervolle Vermelding hebben toegekend.

Magic Lantern
De foto’s van de prijswinnaars worden tentoongesteld op de Magic Lantern expositie in het Renaissance Hotel. De Magic Lantern tentoonstelling bevat een selectie uit de privéverzameling van wijlen dr. Van Veldhoven die de geschiedenis en ontwikkeling van beeldprojectoren laat zien. Tijdens de expositie worden tevens dia’s vertoond van de Curaçaose fotograaf Fred Fischer, wiens werk is opgenomen in het Nationaal Archief van Curaçao. De expositie is gratis te bezichtigen in de Ballroom (derde verdieping) van het Renaissance Hotel van donderdag tot en met zaterdag tussen 10.00 tot 23.00 uur. Op zondag is de expositie open van 10.00 tot 19.00 uur.

eerste prijs: ‘Land (ver) rot’ van A. Heijst

Foto linksboven: Bea Moedt

www.versgeperst.com