• Facebook

  • Twitter

  • Left_Skyscraper_160x600

  • Validator w3.org

  • Large Skyscraper 01

  • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – De documentaire Salsa Giants, die gedeeltelijk is opgenomen op Curaçao, gaat zaterdag in wereldpremière tijdens de tweede editie van het Curaçao International Film Festival Rotterdam (Curaçao IFFR). De Amerikaans-Venezolaanse regisseur Pablo Croce is hierbij ook aanwezig.

Op 31 augustus vorig jaar kwamen, onder leiding van producer Sergio George, grote namen uit de salsawereld op Curaçao bijeen voor een unieke reünie. Dit resulteerde in een legendarisch concert van enkele van de beste salsa legendes op het Curaçao North Sea Jazz Festival.

Artiesten
Onder de salsa-artiesten waren die dag Marc Anthony, Oscar de León, Cheo Feliciano, Will Chirino, Charlie Zaa, Jose Alberto ‘El Canario’, Tito Nieves, Nora van Orquesta de la Luz, Enrique en Andy Montañez. De artiesten vormden de muziekformatie All Star Band.

Salsa Giants
Dit legendarische moment legde de Amerikaans-Venezolaanse Pablo Croce vast in een swingende documentaire. Met sfeervolle zwart-wit backstage beelden, repetitie-opnames, archiefmateriaal en persoonlijke interviews met de muzikanten weet Croce het tot een pakkend en dynamisch geheel te maken. De bekroonde regisseur is zaterdag aanwezig om de film te introduceren en na afloop met het publiek in gesprek te gaan over zijn werk.

Dream come true
Mede-producent Gregory Elias, oprichter van Fundashon Bon Intenshon en organisator van zowel het Curaçao North Sea Jazz Festival en Curaçao IFFR, noemt de documentaire een ‘dream come true’ en de perfecte samensmelting van twee grote passies: film en muziek. Salsa Giants wordt aankomende zaterdag om 20.30 uur vertoond in The Cinemas. Kaartjes zijn te koop aan de kassa. Het volledige Curaçao IFFR programma is te vinden op hun website of in het Festival magazine die onder andere verkrijgbaar is bij The Cinemas.

1 reactie op “Regisseur Pablo Croce opent Salsa Giants”

  1. mi no ta