CURAÇAO – Strohoeden, mandjes gevuld met groente en fruit en wiegende heupen. De Seú parade swingt door de straten van het eiland. Maar liefst 42 groepen laten vandaag hun mooiste kleurrijke kostuums zien ter ere van het oogstfeest.

8 reacties op “De oogst is binnen”

 1. Lieve No kansa mi,

  Ja waar zeurt iedereen now over. Geniet ervan. Zeker als je de brug afrijdt, richting Renaissance en vervolgens om naar Piscaderaweg naar je huis te gaan, de politie je doodleuk de doorgang verbiedt en zegt: U moet omrijden! Omrijden naar Marchena waar de boel ook is afgezet en met alle goede wil en sluip weggetjes, je komt niet thuis. Wachten maar tot al die feest vierders naar hun huis gaan en dan pas mag jij naar je eigen huis. Dat noem ik VRIJHEIDS BEROVING vanwege een niet bestaande oogst dat gevierd moet worden alsof het weer Karnival is.

 2. Zitten de meeste van jullie op deze site om alles alleen maar af te kraken?Al komt het fruit vd supermarkt of zijn ze van plastic gemaakt,wat maakt dat nou uit!
  Het is een evenement wat gezellig en kleurijk is.Het draait niet alleen maar om zuipen.Ik vind het prachtig en hoop dat we hiervan nog jaren mogen genieten.

 3. Wat een gezwets over landbouw alsof we het hebben over 100 hectaren teelt van maïschi chiki of iets dergelijks. Ja hier en daar wordt er in een hoffie wat groente geteelt, anderen hebben een stukje grond afgezet (anders vreten de geiten de opkomende sprietjes al weg voordat je kan zien wat er ontkiemt is. Nee, ik denk eerder dat deze karnavaleske optochten georganiseerd worden voor juist dat. In het verleden werd het oogstfeest een beetje gestalte gegeven in de buurt van Barber en ja daar werd lokaal op de eerder genoemde manier wat geteelt en om dat landbouw te noemen is gewoon een giller. Nee het is puur een gecreerde gelegenhied om te zuipen. Maar mensen bon seu.

 4. Lieve Lady M,
  Ja, er wordt inderdaad een beetje aan landbouw gedaan op Curacao. Door enkele Portugezen. Die zag ik niet in de Seu optocht.

 5. Wat zijn wij weer negatief zeg, laat de wiegende heupen maar orgineel zijn. Met andere woorden er is niemand maar ook niemand op Curacao die aan agrarisch doet? shame on you de mais topjes komen die ook van de barkjes? Waarom altijd zo negatief foei!!!!!!!!!

 6. De enige oogst die binnen is is die van het sponsorgeld, waarmee weer een feestje kan worden gevierd.

 7. Natuurlijk, ik had het eerst niet in de gaten. 1 april. De “oogst” is een 1 april mop. Geweldig, ze hadden zelfs Lokoloko te pakken !

 8. Mandjes gevuld met groente en fruit, komt allemaal van de barkjes. Ook de mandjes.
  Alleen het heupen wiegen is origineel.