• Facebook

  • Twitter

  • Left_Skyscraper_160x600

  • Validator w3.org

  • Large Skyscraper 01

  • Large Skyscraper 02

dj-tico.jpgCURAÇAO – DJ Tico was zaterdag de grote man tijdens de GreenSynergy DJ contest. Op Mambo Beach liet de 33-jarige Tico meer dan vierduizend mensen genieten van zijn mix. Het was de derde keer dat Tico meedeed en zoals hij zelf vooraf al zei: “drie keer is scheepsrecht”.

‘Crowdpleaser’
DJ Tico kreeg als enige het publiek echt mee. Hij was volgens de jury dan ook een echte ‘crowdpleaser’. Technisch vonden ze hem minder goed. Door zijn winst mag hij door naar de Caribische finales, waarin hij het op gaat nemen tegen winnaars van andere Caribische gebieden. Om hier een kans te maken, geeft de jury wel aan dat er nog aan de internationaliteit van zijn mix gewerkt moet worden. Zo was bij het internationale publiek reggaeton de laatste jaren erg populair.

Onrust
Op Mambo Beach danste iedereen lekker door, maar buiten de poort brachten enorme wachtrijen ongeregeldheden met zich mee. Er waren zoveel mensen die nog naar binnen wilden, dat de verkooppunten van Heineken het niet aankonden. Deze werden naar binnengehaald en de hekken van Mambo gingen op slot. Nog maar mondjesmaat werden de mensen naar binnengelaten. Heineken vroeg uiteindelijk zelfs politieversterking om de grote groep mensen in de rij in toom te kunnen houden. De bewaking werd met stenen en stukken hout bekogeld. Toen de legale toegang was afgesloten, probeerden velen nog binnen te komen via sluipwegen.

The beat goes on
De problemen buiten de poort hadden gelukkig geen effect op de sfeer op de dansvloer. Hoewel niet iedereen direct de voetjes van de vloer deed, had iedere DJ een harde kern die de sfeer er goed in hielp. Fans droegen petjes, t-shirts en bandana’s van hun favo DJ. Het grootste deel van het publiek keek echter liever toe met een lekker koel drankje.

www.versgeperst.com