• Facebook

  • Twitter

  • Left_Skyscraper_160x600

  • Validator w3.org

  • Large Skyscraper 01

  • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – Het Curaçao International Film Festival Rotterdam (CIFFR) heeft haar magazine waarin het programma van het festival staat, gisteren gelanceerd. Dat is een dag eerder dan gepland, maar door de grote vraag van het publiek heeft de organisatie besloten het magazine alvast online uit te brengen.

Vanavond wordt als teaser voor het CIFFR (4-7 april) in The Cinemas de film NO vertoond. NO is de derde film van regisseur Pablo Lorrain over de Chileense dictatuur van generaal Pinochet, die duurde van 1973 tot 1990. Gael García Bernal speelt de hoofdrol van een Chileense reclamemaker die in 1988 probeert het volk tegen Pinochet te laten stemmen in een referendum.

CIFFR
Donderdag 4 april gaat het filmfestival dan echt van start met de openingsfilm Blancanieves. Tijdens de vier dagen van het festival worden 40 films getoond en is er onder meer nog de fototentoonstelling Magic Lantern Exhibit te bezichtigen in het Renaissance Hotel. Kaartverkoop voor de tweede editie van het Curaçao IFFR start zaterdag 12.00 uur bij The Cinemas.

Workshops
De Amerikaanse filmmakers Ben en Joshua Safdie zijn op het eiland voor workshops die gericht zijn op film ideeën, shotlists, camera techniek, geluid en montage. De workshops zijn opgezet met als doel aspirant-filmmakers, in de leeftijd van dertien tot en met 21 jaar, les te geven in het proces van film maken. Op dinsdag vindt om 10.00 uur een workshop plaats in Montaña bij het Maris Stella College. Op dezelfde dag om 14.00 uur geven de broers een sessie in Otrobanda bij Teatro Luna Blou. Voor de volwassenen maken de filmmakers 6 april vrij en geven vanaf 09.00 uur een workshop eveneens in Teatro Luna Blou. Deelname aan de workshop is gratis.

CIFFR Magazine 2013

www.versgeperst.com