CURAÇAO- Fundashon Mami Sa is als enige Curaçaose stichting door naar de finale van de Kroonappels. Dat maakt het Oranje Fonds vandaag bekend. Verder is er uit het Caribische Gebied de Arubaanse stichting Ban uni man pa cria nos muchanan en Foundation Social Workplace Saba door naar de finale.

In de tweede ronde hebben de 60 organisaties die door de eerste ronde zijn gekomen, op elkaar gestemd. In de laatste ronde kiest de jury drie winnaars uit. Op 18 april strijden de finalisten tegen elkaar, aan het eind van de dag zijn de drie winnaars bekend. De strijd om de kroonappels is te volgen via de Facebookpagina van het Oranje Fonds. Op 18 mei reiken de dan inmiddels koning Willem-Alexander en koningin Máxima de Kroonappels uit op Paleis Noordeinde.

Speciale editie
Het Oranje Fonds reikt ieder jaar de Appeltjes van Oranje uit en bekroont daarmee succesvolle organisaties. Ter gelegenheid van de troonwisseling van het beschermpaar van het fonds, prins Willem-Alexander en prinses Máxima, is dit jaar een speciale editie georganiseerd en worden de Kroonappels uitgereikt. Uit elke categorie komt een winnaar uit de bus die de Kroonappel en 50.000 euro ontvangt.

www.versgeperst.com