• Facebook

  • Twitter

  • Left_Skyscraper_160x600

  • Validator w3.org

  • Large Skyscraper 01

  • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – De leden van het Nationaal Comité Curaçao hebben gistermiddag tijdens een persconferentie het programma rondom de troonswisseling bekendgemaakt. Het comité heeft een beroep gedaan op de bevolking voor dit grootse evenement. Dit kan onder andere door een bijdrage te leveren of met ideëen te komen.

De Curaçaose tak van het comité heeft net als de andere landen binnen het Koninkrijk te taak om de volgende drie activiteiten te organiseren:
– Droom van het boek
– het Koningslied
– de Koningsspelen
Een van de leden is Mavis Albertina. Zij is ook lid van het Nationaal Comité Inhuldiging en fungeert als tussenpersoon.

 

Droom van het Boek
Elke bewoner van het eiland kan zijn of haar droom voor Curaçao inleveren. Dit kan bijvoorbeeld in de vorm van een gedicht, een verhaal of tekening. Uit alle inzendingen wordt een selectie gemaakt die in een boek worden gebundeld. Wie ook in het boek wil staan met zijn of haar creatie moet de komende tijd de website www.droomvooronsland.nl in de gaten houden. Binnenkort is het mogelijk om via deze site je droom in te sturen.

Koningslied
Uit alle dromen wordt ook een lied tot stand gebracht, het Koningslied genaamd. Het is de bedoeling dat het lied in alle landen binnen het Koninkrijk gelijktijdig wordt gezongen. Voor Curaçao is dat op 30 april om 13.30 uur op het Brionplein.

Koningsspelen
Prins Willem-Alexander heeft gevraagd om dit jaar de Koningsspelen op zijn verjaardag te houden. Willem-Alexander is op 27 april jarig, maar omdat dit op een werkdag valt worden de Koningsspelen op 26 april gehouden. Hieraan doen leerlingen van het basisonderwijs mee. Deze dag vult de basisschool in met sportactiviteiten, ook krijgen de leerlingen een ontbijt aangeboden. De school krijgt een pakket met versieringen die zij met behulp van hun eigen creativiteit kunnen gebruiken. Prinses Máxima gaat de Spelen via een satelietverbinding officieel openen.

www.versgeperst.com