CURAÇAO – Voor percussionist Roderick Volk is muziek al sinds hij zich kan heugen zijn passie. In 2003 vertrok Volk naar Nederland voor de studie marketingstrategieën, maar al gauw werd duidelijk dat hij de verleiding voor muziek niet kon weerstaan.

 
Volk besloot zich in te schrijven bij het Rotterdams Conservatorium waar hij in 2008 cum laude afstudeerde. Hij deed zijn ervaringen op bij groepen als die van Izaline Calister, het Metropole Orkest en jazzdrummer Lucas van Merwijk. Ook als lid van de groep Kuenta i Tambú en het ensemble van Randal Corsen wist hij zijn grote talenten op overtuigende wijze te tonen.

Perfect Fourth
De muziekfanaat brengt woensdag samen met zijn formatie Perfect Fourth in jazzcafé Olé Olé zijn latingetinte jazzmuziek ten gehore. De band bestaat naast percussionist Volk uit Rhazul Sebelon op de kuarta, Joverndrik Kierindongo op de bas en Marvin Snijders op de drums. Het concert begint om 20.30 uur. Toegangskaarten kosten 20 gulden en zijn verkrijgbaar bij Mensing’s Caminada, Jazz Café Olé Olé en via Perfect Fourth op telefoonnummer 516-5748.

www.versgeperst.com