CURAÇAO – Marlow en Ronald de la Fuente werden tijdens hun wekelijkse hardloopochtend onaangenaam verrast door een enorme berg vuil die midden op het looppad was gestort. Reden genoeg om een schoonmaakactie op te zetten en eens goed korte metten te maken met het afval.

Volgens het hardloopduo leek het wel of iemand zijn hele huisraad had gedumpt op het looppad achter het Lions Dive Hotel. “We zien het op meerdere plekken gebeuren. In plaats van er elke dag langs te lopen en te klagen, vonden we het tijd om er echt eens wat aan te doen”, zeggen De la Fuente’s.

Schoonmaakactie
Via een omroep op Facebook zetten de twee de de actie ‘Keep the zoutpannen clean’ op. Gisterochtend kwamen meer dan 30 vrijwilligers bij elkaar die het karwei hebben geklaard. De la Fuente’s zijn zeer tevreden over de vrijwillige hand die is geboden en prikken binnenkort weer een datum voor een volgende schoonmaakactie.

16 reacties op “Vrijwilligers ruimen gedumpt afval op”

 1. Waar kan ik op Facebook jullie vinden voor een volgende keer?

 2. Dat er nog steeds groepen zijn die de rotzooi van een ander opruimt , valt te prijzen . Maar zonder mentaliteitsverandering zal alles bij het oude blijven . De sushi hende van Korsou zal het een rotzorg zijn , waardeloos de mentaliteit hier op het eiland . Stima Korsou , alleen met hun mond , te beroerd om de handen uit de mouwen te steken . Bah !!!!

 3. Doet MAARTEN SCHAKEL ook volgende keer mee? Waar was je nu met je grote mond. Je bent toch voorvechter tegen vuil

 4. “en prikken binnenkort weer een datum voor een volgende schoonmaakactie”, kunnen ze daar niet beter gaan parkeren en de daders op heterdaad betrappen ? Waarom vind ik het terwijl ik het schrijf al onzin ? Ja het zal wel onzin zijn want de daders rijden gewoon een andere hanchi buriku in om hun varkensafval te storten, de porko’s.

 5. Prima aktie van Marlow en Ronald de La Fuente en niet te vergeten hun 2 kinderen Mila en Jaden….hard meegewerkt. Zo geven ouders echt een boodschap aan hun kinderen.
  mee.Opruimen, al is het niet altijd je eigen troep….Het eiland wordt er mooier van…
  even handen uit de mouwen met een aantal mensen ..en dat blijde gevoel koesteren als alles weer opgeruimd is en hopenlijk opgeruimd blijft!

 6. Hmm ik had wel verwacht dat mensen van Radio Dolfijn en Radio Mas zouden meedoen omdat zij de natuur zo belangrijk vinden.

 7. Ik opvallend veel witte kopjes. Waar is de YDK? Waar zijn de aanhangers van PS en MFK? Waar is Schotte en Constancia.. de mensen die zgn zo veel van het eiland houden.

 8. Heel veel respect voor de mensen die deze rotzooi hebben opgeruimd. Beter zou zijn de werkelozen of mensen met een taakstraf dit werk te laten verrichten. Nu heb ik de indruk, dat iedereen maar blijft dumpen, want er is toch wel een groep die dit weer opruimt.

 9. Het was zeker een succes, en absoluut niet de laatse keer. Ook veel dank aan Saskia Fung Loij, could not have done it without her. Next stop? Stay tuned!

 10. Dat is prachtig werk. Dat herinnert mij aan één van mij reacties van vrijwilig het eiland schoon te houden. Mooi werk hoor. Jullie kunnen trots op jezelf zijn.

 11. Geweldig werk geleverd! Jullie verdienen een pluim 🙂

 12. Als het mensen niet lukt om de beesten op te voeden rest alleen nog het opruimen van de beestenboel. Jammer.

 13. Was een “leuke” dag met heel veel voldoening, afsluitend met eenleuke BBQ op Kokomo!

 14. Geweldig! Nu al die beesten met vuilnis in hun hoofd in plaats van hersenen opsporen, die die rotzooi overal neer pleuren en meteen 5000 NAF boete geven. Maar ja, zolang er geen gezag (ook!) op dit gebied is kan je er dagelijkse acties van maken ………..

 15. precies,actie van de regering hoef je niet op te wachten!

 16. Respect. Van dit soort burgerintiatieven moeten we het hebben op deze klip!